ΥΓΕΙΑ

Ρήξη σκωληκοειδούς απόφυσης: 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά εξοικειωμένοι με ενοχλήσεις στην κοιλιά και διαταραχές όπως η δυσκοιλιότητα και η διάρροια.

Ρήξη σκωληκοειδούς απόφυσης: 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Άλλα συνηθισμένα προβλήματα είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις και οι ιοί που προκαλούν γαστρεντερίτιδα.

Αν και η σκωληκοειδίτιδα δεν είναι τόσο συνηθισμένη, περίπου το 5% του πληθυσμού προσβάλλεται από αυτή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα ώστε να την καταλάβετε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Η σκωληκοειδίτιδα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, διαφορετικά μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή.

Δείτε 5 προειδοποιητικά σημάδια που σχετίζονται με τη σκωληκοειδίτιδα και πρέπει να διερευνηθούν από γιατρό.

stomach pain andrey popov

Οξύς πόνος στο στομάχι

Η σκωληκοειδίτιδα συνήθως προκαλεί έντονο πόνο που εκτείνεται από τον αφαλό μέχρι το κάτω μέρος της δεξιάς πλευράς της κοιλιάς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενδέχεται όμως να πρέπει να υποβληθείτε σε κάποια εξέταση όπως αξονική τομογραφία. Κάποιοι ασθενείς νιώθουν έντονο πόνο όταν περπατούν ή βήχουν. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σας δει γιατρός.

nauseous alvie alive

Ναυτία, εμετός, απουσία όρεξης

Μπορεί να πρόκειται απλά για ίωση, αλλά αν νιώθετε αυτά τα συμπτώματα σε συνδυασμό με πόνο, πρέπει να σας δει γιατρός. Η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης επηρεάζει και το νευρικό σύστημα εκτός από το γαστρεντερικό και προκαλεί ναυτία και εμετό.

run to bathroom ryazantsev dmitriy

Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Σε μερικούς ανθρώπους, η σκωληκοειδής απόφυση είναι χαμηλά στην πύελο, πολύ κοντά στην ουροδόχο κύστη. Όταν η ουροδόχος κύστη έρχεται σε επαφή με τη φλεγμονή ερεθίζεται με αποτέλεσμα να νιώθετε διαρκώς την ανάγκη ούρησης, η οποία είναι και επώδυνη. Αυτό θα μπορούσε να είναι και σύμπτωμα ουρολοίμωξης, όταν όμως συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα.

fever rido

Ρίγη και πυρετός

Ο πυρετός και τα ρίγη δείχνουν ότι υπάρχει φλεγμονή στο σώμα. Καθώς η νόσος εξελίσσεται και η φλεγμονώδης αντίδραση του οργανισμού γενικεύεται, παρατηρείται αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ρίγος και πυρετός. Πολύ συχνά παρουσιάζεται διαφορά θερμοκρασίας σε διαδοχικές μετρήσεις θερμοκρασίας στη μασχάλη και στο ορθό.

not all there dmitry guzhanin

Σύγχυση

Αν νιώθετε σύγχυση και έλλειψη προσανατολισμού, αυτό είναι σημάδι ότι η λοίμωξη επιδεινώνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε σήψη, μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία. Όταν η μόλυνση επιδεινώνεται, επηρεάζοντας όλα τα όργανα και τις λειτουργίες, ο εγκέφαλος δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση.

Διαβάστε επίσης:

Σκωληκοειδίτιδα σε παιδική ηλικία: Από τι σας προστατεύει στο μέλλον