ΥΓΕΙΑ

Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος: Αναγκαίος ο προληπτικός ορθοδοντικός έλεγχος για όλα τα παιδιά

Η 15η Μαΐου 2017 είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (World Federation of Orthodontists - WFO) δημιούργησε ένα ειδικό λογότυπο και συνοδευτικό έντυπο υλικό που θα αναδείξουν την ταυτότητα αυτού του εορτασμού.

Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος: Αναγκαίος ο προληπτικός ορθοδοντικός έλεγχος για όλα τα παιδιά

Ο δημιουργός του λογότυπου, Ananth Shankar, διάσημος σχεδιαστής και γελοιογράφος από την Ινδία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας γιορτάζεται με ένα λογότυπο που στοχεύει να γίνει μια εύκολα αναγνωρίσιμη εικόνα της ορθοδοντικής φροντίδας ανά τον κόσμο».

orthodontic health day

Σκοπός της θεσμοθέτησης του εορτασμού της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού τόσο για την αξία της ορθοδοντικής φροντίδας ως καθοριστικό παράγοντα της γενικότερης υγείας, όσο και για τη σημασία της πρόληψης των ορθοδοντικών προβλημάτων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την έγκαιρη επίσκεψη των παιδιών στον ειδικό ορθοδοντικό, το αργότερο στην ηλικία των 6-7 χρόνων.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η αξία της ορθοδοντικής θεραπείας στην αισθητική βελτίωση και τη δημιουργία ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου.

bigstock Little girl is having her teet 118739741

Το Διοικητικό Συμβούλιο της WFO επέλεξε την 15η Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας, καθώς σηματοδοτεί την ημέρα υπογραφής του ιδρυτικού καταστατικού της το 1995 κατά τη διάρκεια του 4ου Διεθνούς Ορθοδοντικού Συνεδρίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος, συνιδρυτικό μέλος της WFO το 1995, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας, συμβάλλοντας στην ενημέρωση για την αξία της ορθοδοντικής φροντίδας στη ζωή μας.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας: «Ο κόσμος ενώνεται όταν οι άνθρωποι χαμογελούν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ