ΥΓΕΙΑ

Η εξέταση για τον ιό HIV είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους

Η ViiV Healthcare είναι η μοναδική φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως της οποίας οι ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες εστιάζουν αποκλειστικά στη θεραπευτική περιοχή της ΗΙV λοίμωξης, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων της νόσου στη ζωή των ανθρώπων που ζουν με τον ιό.

Η εξέταση για τον ιό HIV είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους

Η ViiV αποτελεί παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 από τη GSK και τη Pfizer και στην οποία μεταγενέστερα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2012, προσχώρησε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Shionogi.

Η GSK, τοπικός αντιπρόσωπος της ViiV στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία η οποία διέθεσε το 1987 το πρώτο αντιρετροϊκό φαρμακευτικό σκεύασμα, συμβάλλοντας ενεργά στην μετατροπή της ασθένειας από θανατηφόρα σε διαχειρίσιμη χρόνια κατάσταση.

H συνεισφορά της GSK στη μάχη ενάντια στον ιό του HIV συνεχίζεται έως σήμερα μέσω των δραστηριοτήτων της ViiV. Στόχος της εταιρείας είναι η ανακάλυψη, η παραγωγή και η διάθεση νέων και καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και η υποστήριξη των ασθενών με HIV λοίμωξη.

Το χαρτοφυλάκιο της ViiV στην Ελλάδα περιλαμβάνει σήμερα 10 φάρμακα κατά του ιού HIV ενώ παράλληλα, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη νέων θεραπειών, η ViiV έχει προβεί σε δυναμικές επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης. Το 2014 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα καινοτόμα θεραπεία ενάντια στον ιό του HIV, ενώ σήμερα μια σειρά νέων αντιρετροϊκών προϊόντων βρίσκεται σε φάση έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η ViiV υιοθετεί και υποστηρίζει τη στρατηγική του UNAIDS (Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τον HIV και το AIDS, ο υπεύθυνος φορέας μιας συντονισμένης παγκόσμιας δράσης στον τομέα του HIV/AIDS), ο οποίος θέτει έναν φιλόδοξο στόχο για τον τερματισμό του AIDS. Ο στόχος είναι μέχρι το 2020:

- Το 90% των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV να γνωρίζουν την κατάστασή τους,

- Το 90% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με τον ιό HIV να λαμβάνει αντιρετροϊκή θεραπεία (ART),

- Το 90% των ατόμων που λαμβάνουν ART να έχει επιτύχει ιϊκή καταστολή.

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για την επίτευξη της στρατηγικής UNAIDS 90-90-90 είναι ότι μέχρι το 2020 το 90% όλων των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί. Για να επιτευχθεί αυτό, υπάρχει ανάγκη για σημαντική κλιμάκωση στη διάγνωση των ασθενών με HIV λοίμωξη, σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας περίθαλψη και πρόσβαση σε θεραπεία, ώστε να μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην επιδημία του ιού HIV.

Η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει ότι ένας ασθενής μπορεί όχι μόνο να επωφεληθεί από έναρξη θεραπείας νωρίτερα, που θα του προσφέρει μεγαλύτερη, υγιέστερη και παραγωγικότερη ζωή, αλλά επίσης μπορεί να μειώσει δραματικά την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Επιπλέον, με τη διαθεσιμότητα όλων των απαραίτητων εξετάσεων, κάθε ασθενής μπορεί να νιώθει ασφαλής ότι λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ζει φυσιολογικά, όπως και πριν τη διάγνωση.

Η καθολική πρόσβαση στις εξετάσεις για τον ιό HIV θα πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα από όλους τους φορείς αφενός αλλά και υποχρέωση όλων μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επιδημία του ιού HIV.

Εξετάσου σήμερα, διαγνώσου έγκαιρα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον HIV και το AIDS, επισκεφτείτε το ΚΕΕΛΠΝΟ πατώντας εδώ και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» πατώντας εδώ :

Σχετικά με τη GSK

H GSK κατέχει μία εκ των ηγετικών θέσεων ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και τον τομέα υπηρεσιών υγείας. Έχει ως κύριο σκοπό να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα, να νιώθουν καλύτερα και να ζουν περισσότερο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο της εταιρεία πατώντας εδώ.

Σχετικά με τη ViiV Healthcare

Η ViiV Healthcare είναι μια παγκόσμια εταιρεία που ειδικεύεται στον HIV, η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2009 από τη GlaxoSmithKline (LSE: GSK) και τη Pfizer (NYSE: PFE) και είναι εστιασμένη στην προώθηση των εξελίξεων στη θεραπεία και τη φροντίδα των ατόμων με HIV και των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο να μολυνθούν από τον HIV. Τον Οκτώβριο του 2012 στη ViiV Healthcare προσχώρησε η Shionogi. Ο σκοπός της εταιρείας είναι να επιδείξει ένα βαθύτερο και ευρύτερο ενδιαφέρον σχετικά με τον ιό HIV και το AIDS από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στο παρελθόν και να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση με στόχο να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά και καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του HIV, καθώς και να υποστηρίξει τις κοινότητες που πλήττονται από τον HIV. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, τη διοίκηση, το χαρτοφυλάκιο, τη γραμμή παραγωγής και τις δεσμεύσεις της, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο της ViiV Healthcare πατώντας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ