ΥΓΕΙΑ

Γυναικεία γονιμότητα: Οι επιπτώσεις από την κατανάλωση αναψυκτικών

Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά αναψυκτικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη γονιμότητα και την σεξουαλική τους ζωή.

Γυναικεία γονιμότητα: Οι επιπτώσεις από την κατανάλωση αναψυκτικών

Ο λόγος είναι ότι έχουν λιγότερο δυνατό σπέρμα από εκείνους που αποφεύγουν την κατανάλωσή τους.

Νέα έρευνα επιστημόνων από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, επιβεβαιώνει ότι η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών επηρεάζει τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία γονιμότητα.

pregnancy 4

Ειδικότερα, οι γυναίκες που έπιναν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό την ημέρα είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν και οι άντρες 33% λιγότερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν.

Στη νέα έρευνα εξετάστηκαν 3.828 γυναίκες, 21 έως 45 ετών, και 1.045 από τους συντρόφους τους μέσω της Pregnancy Study Online.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός αναψυκτικού με ζάχαρη την ημέρα από τον άντρα ή τη σύντροφό του μειώνει τις πιθανότητες να γίνουν γονείς.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο υπογονιμότητας, ενώ η κατανάλωση φρουτοχυμού ή αναψυκτικού διαίτης φάνηκε να έχει μικρή επίδραση στη γονιμότητα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Epidemiology.

Διαβάστε επίσης:

Αναψυκτικά στην εγκυμοσύνη: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο παιδικού άσθματος

Έλλειψη ιωδίου στις γυναίκες: Οι επιπτώσεις στη γονιμότητα

Κόκκινο κρασί: Σε ποια ποσότητα ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα