ΥΓΕΙΑ

Τρία βότανα για να νικήσετε την καούρα

Η καούρα είναι ένα εξαιρετικά επίπονο και πολλές φορές τρομακτικό σύμπτωμα που μπορεί να σας στερήσει την απόλαυση του φαγητού ή να δυσκολέψει τον ύπνο σας.

Τρία βότανα για να νικήσετε την καούρα

Αποτελεί συνήθως ένδειξη για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ανοδική κίνηση των οξέων του στομάχου προς τον οισοφάγο. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και οι καούρες που αυτή προκαλεί μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρότερες βλάβες, όπως ο οισοφάγος Barrett ή και ο καρκίνος του οισοφάγου.

Βότανα για την καούρα

Πέρα από τις φαρμακευτικές λύσεις και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής (μικρότερα γεύματα, ύπνος τουλάχιστον δύο ώρες μετά το φαγητό κ.ά.), στην αντιμετώπιση της καούρας συμβάλλουν και φυσικά προϊόντα όπως τα τρία παρακάτω βότανα:

1. Χαμομήλι

xamomili

Ένα φλιτζάνι χαμομήλι μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμένο πεπτικό σωλήνα και να ανακουφίσει από το κάψιμο στο στήθος.

2. Τζίντζερ

tzintzer

Η ρίζα του φυτού Zingiber officinale διευκολύνει την πέψη και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως γιατροσόφι για την καούρα.

3. Γλυκόριζα

glukoriza

Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει ότι η γλυκόριζα είναι αποτελεσματική ενάντια στην καούρα, καθώς αυξάνει την προστατευτική βλεννώδη επένδυση του οισοφάγου ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός λόγω της παλινδρόμησης των οξέων του στομάχου.

Πηγή: Harvard Health

Δείτε κι αυτό:

Οι 10 τροφές που πρέπει να τρώτε για να αντιμετωπίσετε τις καούρες

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο;

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Επιτρέπεται η κατανάλωση καφέ;

Γαστρεντερικά συμπτώματα: Τι σημαίνουν & πότε να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ