ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του δέρματος: Οι 5 μορφές του μέσα από φωτογραφίες

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας καρκίνος που μπορούμε να εντοπίσουμε μόνοι μας, εφόσον βέβαια γνωρίζουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε.

Καρκίνος του δέρματος: Οι 5 μορφές του μέσα από φωτογραφίες

Το αμερικανικό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (SCF) συνιστά η αυτοεξέταση του δέρματος να γίνεται μία φορά τον μήνα και να περιλαμβάνει προσεκτική εξέταση ολόκληρου του σώματος, από την κορυφή ως τα νύχια, ιδανικά με τη βοήθεια καθρέφτη ή με τη συμβολή ενός φίλου/συγγενή ώστε να εξεταστούν ακόμη και τα πιο «δυσπρόσιτα» σημεία του σώματος.

Οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα, ιδίως αν μοιάζει αφύσικη συγκριτικά με άλλα υπάρχοντα σημάδια, αν δεν βελτιώνεται, αν εξελίσσεται ή αν προκαλεί συμπτώματα (π.χ. πόνο, διαρροή υγρού), πρέπει να αξιολογείται άμεσα από τον δερματολόγο.

Οι διαφορετικές μορφές του καρκίνου του δέρματος

Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι του δέρματος εξίσου επικίνδυνοι. Το μελάνωμα, αν και σπάνιο, είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο του μελανώματος όσο και των υπολοίπων μορφών καρκίνου μπορείτε να τα δείτε πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Ελιές & μελάνωμα: Έξι ύποπτες αλλαγές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Καρκίνος δέρματος: 9 άγνωστοι παράγοντες κινδύνου που πιθανώς αγνοείτε (εικόνες)

Καρκίνος δέρματος: Η selfie της νοσοκόμας που έγινε viral