ΥΓΕΙΑ

Το φαρμακείο των διακοπών: Πώς θα προστατευτείτε από εγκαύματα και μικροτραυματισμούς

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι αποτελεί μια υπέροχη εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι χαλαρώνουν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα ευεργετικά οφέλη του ήλιου για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Το φαρμακείο των διακοπών: Πώς θα προστατευτείτε από εγκαύματα και μικροτραυματισμούς

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως, παρά τις ωφέλιμες ιδιότητές του, ο ήλιος αλλά και το καλοκαίρι κρύβουν πολλούς κινδύνους για τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο αυτή την εποχή οι ειδικοί προειδοποιούν πως πριν τις διακοπές και τις εξορμήσεις μας, είναι σημαντικό να φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας το δικό μας φαρμακείο.

Τα ηλιακά ή θερμικά εγκαύματα και οι μικροτραυματισμοί συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού –κατά κύριο λόγο εξαιτίας της απροσεξίας. Αξίζει σίγουρα, λοιπόν, να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας ώστε να οργανώσουμε το φαρμακείο των διακοπών μας όπως ακριβώς πρέπει.

Τα απαραίτητα για το φαρμακείο

Δεν χρειάζεται να παραφορτώσετε την τσάντα σας. Λίγα και καλά προϊόντα και αντικείμενα αρκούν για να απολαύσετε διακοπές με ασφάλεια, φροντίδα και υγεία. Μερικές γάζες, αρκετοί επίδεσμοι και ένα ψαλιδάκι είναι σίγουρα απαραίτητα. Εξίσου απαραίτητο είναι και το Sofargen® Gel.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς τρόπους για εσάς αυτό το καλοκαίρι και σίγουρα θα αποδειχτεί απαραίτητος σύμμαχός σας σε κάθε εκδρομή, είτε επιλέξετε το βουνό είτε τη θάλασσα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φαρμακείου των διακοπών και οι δύο παρακάτω είναι οι πλέον σημαντικοί για εμάς. Ο πρώτος είναι ότι περιέχει αργυρούχο σουλφαδιαζίνη, έναν αντιμικροβιακό παράγοντα ευρέως φάσματος που προσφέρει προστασία από κάθε τραυματισμό, ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό (πάνω από 95%). Το γεγονός αυτό καθιστά το συγκεκριμένο προϊόν ιδανικό για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, ηλιακών ή θερμικών, καθώς και μικροτραυματισμών.

Sofargen

Η σωστή εφαρμογή για διακοπές με ασφάλεια και προστασία

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει αυτό το καλοκαίρι το Sofargen® Gel; Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως μια μικρή ποσότητα αρκεί για να διατηρηθεί μια πληγή ενυδατωμένη, να αποτραπεί η μικροβιακή μόλυνση και να διευκολυνθεί η φυσική διεργασία της επούλωσης. Προσοχή όμως: Προτού το εφαρμόσετε (είτε με μια αποστειρωμένη γάζα είτε απευθείας πάνω στο δέρμα), μην ξεχάσετε να καθαρίσετε καλά την πληγή.

Όπου και αν ταξιδέψετε και όσο και αν απομακρυνθείτε από την πόλη, να θυμάστε πως σίγουρα αξίζει να φροντίσετε για τα απαραίτητα, ούτως ώστε να μην «πονοκεφαλιάσετε» και να μην ταλαιπωρηθείτε. Το Sofargen® Gel και το Sofargen® Spray* αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση στη διαχείριση κάθε πληγής και σίγουρα αξίζει να αποκτήσουν τη δική τους θέση στο φαρμακείο σας!

*Θα τα βρείτε στα φαρμακεία από τη WinMedica