ΥΓΕΙΑ

Κρυολόγημα vs γρίπη: Τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνα)

Όταν μας ταλαιπωρεί ένας βήχας σε συνδυασμό ρινική καταρροή και επαναλαμβανόμενο φτάρνισμα το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στην ίωση.

Κρυολόγημα vs γρίπη: Τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνα)

Πώς θα καταλάβουμε όμως αν η ίωση που κολλήσαμε είναι κρυολόγημα ή γρίπη;

Ορισμένα από τα συμπτώματα των δύο ιώσεων είναι κοινά και ειδικά αν το κρυολόγημα που περνάμε είναι βαρύ μπορεί εύκολα να το περάσουμε για γρίπη. Διαπιστώνοντας όμως την ακριβή αιτία των συμπτωμάτων που εμφανίζουμε θα μπορέσουμε να επιλέξουμε και τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής τους.

Κρυολόγημα vs γρίπη

gripi kruologima simptomata

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, κοινά συμπτώματα που εκδηλώνονται τόσο λόγω του κρυολογήματος όσο και λόγω γρίπης είναι τα εξής:

  • Ρινική καταρροή & συμφόρηση
  • Πονόλαιμος
  • Βήχας
  • Φτάρνισμα
  • Αίσθημα αδυναμίας

Εκτός από τα παραπάνω, σε περίπτωση γρίπης εκδηλώνονται επίσης τα εξής συμπτώματα:

Εκτός από τη γκάμα των συμπτωμάτων, για τη διάκριση μεταξύ κρυολογήματος και γρίπης θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τη σοβαρότητά τους και το πόσο γρήγορα εκδηλώνονται.

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι σε γενικές γραμμές πιο ήπια σε σχέση με αυτά της γρίπης και επίσης κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά. Στη γρίπη, η εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αιφνίδια. Είναι πολύ πιθανό εκεί που τη μία μέρα νιώθετε μια χαρά, την επομένη να μην μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Αν δεν είστε σίγουροι για την ακριβή αιτία των συμπτωμάτων σας και τα μέτρα που πρέπει να πάρετε για να τα αντιμετωπίσετε, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Eίστε άρρωστοι; Οι 9 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε ανάλογα με τα συμπτώματα

Πώς θα τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σε 24 ώρες

Κρυολόγημα & γρίπη: Για πόσο καιρό είναι μεταδοτικές οι δύο λοιμώξεις