ΥΓΕΙΑ

Αντιπυρετικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή τους χρήση

Πυρετός. Αποτελεί τον «αμυντικό μηχανισμό» του οργανισμού μας απέναντι στους παθογόνους εισβολείς. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι συνιστά ουσιαστικά ένα «όπλο» άμυνας του οργανισμού μας, ταυτόχρονα μας προκαλεί μεγάλη δυσφορία.

Αντιπυρετικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή τους χρήση

Προκειμένου να αισθανθούμε καλύτερα και να ανακουφιστούμε, καταφεύγουμε σε μια σειρά από λύσεις, με τα αντιπυρετικά να αποτελούν σήμερα τον βασικό τρόπο αντιμετώπισης του πυρετού.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως προτού χρησιμοποιήσουμε ένα αντιπυρετικό, καλό είναι να έχουμε κατά νου ορισμένες πληροφορίες αναφορικά με τη σωστή χρήση του. Πότε πρέπει να λαμβάνουμε αντιπυρετικά; Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη λήψη τους; Οι ερωτήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχουν σίγουρα σημασία για την υγεία μας.

PURETOS

Πότε μπορούμε να πάρουμε ένα αντιπυρετικό

Ο πυρετός διαπιστώνεται όταν η θερμοκρασία του σώματος φτάνει ή ξεπερνά τους 37,5 βαθμούς Κελσίου. Επειδή ακριβώς, λοιπόν, ο πυρετός συμβάλλει στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, καλό είναι να μην αναλαμβάνουμε δραστικά μέτρα από τη στιγμή που παρατηρούμε μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας του σώματός μας. Μόλις αρχίσει να ξεπερνά 37,5 βαθμούς Κελσίου και μόλις αισθανθούμε ρίγη ή πόνους στο σώμα, τότε είναι καλό να στραφούμε σε ένα αντιπυρετικό για τη γρήγορη ανακούφισή μας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.depon.com.gr