ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακές τεχνολογίες για ένα υγιές βάδισμα

Η λάθος στάση των ποδιών, οι «επίπονες» προσταγές τις καθημερινότητας και σαφώς η επιλογή ακατάλληλων, «ανθυγιεινών» υποδημάτων, καταλήγουν να έχουν θύματα τα πόδια μας και σε συνέχεια εμάς και την ποιότητα ζωής μας.

Πρωτοποριακές τεχνολογίες για ένα υγιές βάδισμα

Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως μελέτες έχουν υπολογίσει 200 εκατομμύρια Ευρωπαίους να απευθύνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, λόγω προβλημάτων στα πόδια. Κι όμως, το κάθε βήμα που κάνουμε, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτή που νομίζουμε.

anatomika

Για να προσεγγίσουμε λίγο το μέγεθος, αρκεί να σκεφτούμε πως κατά προσέγγιση, ένας μέσος άνθρωπος, περνάει τέσσερις ώρες όρθιος ημερησίως, μετρώντας 8.000-10.000 βήματα. Αν στο κάθε βήμα, ασκούνται στο πόδι δυνάμεις που αντιστοιχούν με μιάμιση φορά του σωματικού του βάρους, πλέον μιλάμε για δυνάμεις που ισούνται με το βάρος ενός φορτηγού φορτωμένο με εκατοντάδες τόνους σκυρόδεμα. Η Scholl, μετά από πολύχρονη μελέτη γύρω από την ανατομία του πέλματος και σταθερή στο όραμά της για την επίτευξη της ευεξίας των ανθρώπων μέσω της φροντίδας των ποδιών τους, έχει δημιουργήσει μία σειρά από ανατομικά και μοντέρνα υποδήματα, που καταφέρνουν να προστατεύουν τα πόδια, άρα και την υγεία μας.

Παρακάτω αναγράφονται οι τέσσερις πιο συχνές παθήσεις ποδιών, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα απαλλαγείτε από αυτά, κερδίζοντας μία ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής!

anatomika1

Βλαισό μεγάλο δάκτυλο (κότσι)

Είναι με διαφορά η πιο συχνή πάθηση το ποδιού, κατά την οποία, μία σύνθετη παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου δημιουργεί βλαισότητα, μία παρέκκλιση προς τα έξω, παρόμοια με κάλλο. Με τη χρήση ειδικών υποδημάτων που δεν ασκούν πίεση και τριβή στη συγκεκριμένη περιοχή, ο ασθενής θα ανακουφιστεί προσωρινά από την ενόχληση. Παράδειγμα, η τεχνολογία Memory Cushion, με τον πάτο από αφρώδες υλικό που «θυμάται» (memory effect), προσαρμόζεται στην ανατομία του ποδιού και ανακτά το σχήμα του έπειτα από κάθε βήμα.

platypodia

Πλατυποδία

Η πλατυποδία προκύπτει όταν η «καμάρα» είναι τόσο ελαττωμένη, ώστε το άτομο όταν στέκεται να είναι κοντά ή να εφάπτεται στο έδαφος. Χρησιμοποιώντας ένα υπόδημα που διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία της Scholl, BioPrint, συμβάλλουμε στη διατήρηση της φυσικής στάσης του ποδιού ενώ συγχρόνως υποστηρίζουμε την καμάρα σταθεροποιώντας την πτέρνα. Το ειδικό μείγμα Scholl® από φυσικό φελλό και καουτσούκ είναι η τέλεια βάση για το πέλμα, εξασφαλίζοντάς του ευελιξία και ξεκούραστο βάδισμα.

padofles

Φόρτιση και πόνος του Αχίλλειου τένοντα

Ο Αχίλλειος τένοντας συνδέει τους μύες της γάμπας με την πτέρνα. Όταν τρέχουμε, του ασκούνται δυνάμεις ίσες με το οκταπλάσιο του βάρους μας. Συνήθως παρουσιάζεται έντονος πόνος, παρόμοιος με «κάψιμο» στο συγκεκριμένο σημείο που υποδηλώνει τραυματισμό ή φλεγμονή. Τα ειδικά σχεδιασμένα μαξιλαράκια της τεχνολογίας Gelactiv®, απορροφούν πάνω από το 40% των κραδασμών που προκύπτουν κατά το βάδισμα, που θεωρούνται από τους βασικούς παράγοντας που επιδεινώνουν τη συγκεκριμένη πάθηση των ποδιών.