ΥΓΕΙΑ

Καυγάδες & πρόωρος θάνατος: Ποια ζευγάρια κινδυνεύουν περισσότερο

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, οι καυγάδες με το σύντροφό σας μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι ωφέλιμοι για την υγεία σας.

Καυγάδες & πρόωρος θάνατος: Ποια ζευγάρια κινδυνεύουν περισσότερο

Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια που λογομαχούν μεταξύ τους έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν ή να πεθάνουν πρόωρα.

Η προϋπόθεση είναι να το κάνουν και οι δύο σύντροφοι με την ίδια ένταση, καθώς αν ο ένας συγκρατεί το θυμό του την ώρα που ο άλλος εκφράζει με ένταση τα συναισθήματά του, αυτό θα μπορούσε να διπλασιάσει για τον πρώτο τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

kavgas

Οι ερευνητές μελέτησαν 192 ζευγάρια για διάστημα 32 ετών προκειμένου να εξετάσουν πόσο οι μεταξύ τους καυγάδες μπορούν να έχουν επίδραση στο προσδόκιμο ζωής.

Η Ψυχολόγος Κάιλ Μπουράσα, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είπε ότι «με όσο πιο διαφορετικό τρόπο ανταποκρίνεται κάθε σύντροφος στον καυγά, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Η διαφορετική αντίδραση σε διαμάχη μεταφράζεται σε περισσότερους καθημερινούς καυγάδες καθώς περνούν τα χρόνια. Ο ένας μπορεί να επιθυμεί πιο θερμές διαφωνίες, ενώ ο άλλος σύντροφος όχι, και αυτό οδηγεί σε έλλειψη ικανοποίησης και από τις δύο πλευρές».

Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερο καθημερινό άγχος που θα μπορούσε να κάνει κακό μακροπρόθεσμα στην υγεία.

Αντιθέτως, τα ζευγάρια που έχουν το ίδιο στιλ στον τσακωμό, ίσως συγκρούονται πολύ λιγότερο και έτσι διατηρούν καλύτερη υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Πέσατε για ύπνο τσακωμένοι με τον/τη σύντροφό σας; Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας!

Πώς θα είναι η υγεία σας στο μέλλον; Να τι δείχνει η αντίδρασή σας στους καυγάδες