ΥΓΕΙΑ

Φάκελος Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις και στην Ελλάδα.

Φάκελος Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στη σημερινή εποχή η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σαν συνέπεια, ολοένα και περισσότεροι, άνδρες κυρίως, καταφεύγουν στην επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών ώστε να βελτιώσουν την εμφάνισή τους αλλά κυρίως την ψυχολογία τους και να καλυτερεύσουν εν γένει τη ζωή τους.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η αισθητική επέμβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ευρέως διαδεδομένη και συνεχώς εξελίσσεται με νέες τεχνικές και μεθόδους, δίνοντας εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα. Η ειδική δερματολόγος Κατερίνα Καλογιάννη που έχει συνδέσει το όνομά της με την μεταμόσχευση μαλλιών, έχοντας εμπειρία τουλάχιστον 15 χρόνων, μας μιλά για την μεταμόσχευση μαλλιών και μας λύνει όλες τις απορίες.

Τι είδους επέμβαση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Πρόκειται για μία αισθητική επέμβαση που αφορά τόσο τις γυναίκες αλλά κυρίως τους άντρες όλων των ηλικιών, μέσω της οποίας γίνεται η αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και άλλων περιοχών του σώματος που παρουσιάζουν ανεπαρκή τριχοφυΐα.

Η γιατρός Κατερίνα Καλογιάννη αντιμετωπίζει το κεφάλι του ασθενούς ως ένα έργο τέχνης και τονίζει πως είναι σημαντικό να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Το σημαντικότερο που χαρίζει η μεταμόσχευση μαλλιών στον ασθενή είναι η χαμένη αυτοπεποίθηση και το υψηλό ηθικό.

Ποιος είναι κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών αφορά κυρίως την ανδρογενετική αλωπεκία, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις ουλωτικής αλωπεκίας. Ένα ακόμη βασικό κριτήριο καταλληλόλητας του ασθενούς για εμφύτευση, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή λήψης τριχοθυλακίων. Η περιοχή αυτή θα πρέπει να είναι γενικά υγιής, να μην έχει ουλές και δερματικές παθήσεις.

iatreio 0034 1920 1024x682

Μέθοδοι Μεταμόσχευσης μαλλιών: Ποια είναι η καταλληλότερη;

Οι πλέον σύγχρονες τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών είναι η FUT (FollicularUnit Transfer) και η FUE (Follicular Unit Extraction).

Με την τεχνική FUT γίνεται χειρουργική αφαίρεση τμήματος δέρματος από το πίσω και πλαϊνό μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Στη συνέχεια ο γιατρός προχωράει στην εμφύτευση αφού έχει επεξεργαστεί το τμήμα που έχει αφαιρεθεί διαχωρίζοντας τα τριχοθυλάκια. Λόγω της αφαίρεσης δέρματος και μετέπειτα της συρραφής είναι αναπόφευκτη κάποια ουλή μικρή ή μεγάλη.

Η FUE είναι μία τεχνική ανώτερη της FUT. Σύμφωνα με αυτή, γίνεται μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή στην περιοχή αραίωσης και με την χρήση εξελιγμένων συσκευών μεταφέρονται χιλιάδες τριχοθυλάκια σε μία μόνο συνεδρία. Η τεχνική FUE δεν κακοποιεί το δέρμα και ως εκ τούτου δεν αφήνει κάποια εμφανή ουλή δίνοντας ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο είναι μία τεχνική περισσότερο απαιτητική και προϋποθέτει απόλυτη τεχνογνωσία, εμπειρία και υψηλή αισθητική. Η ειδική δερματολόγος Κατερίνα Καλογιάννη, με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στη δερματοχειρουργική τονίζει: «Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής είναι καταλυτική στην επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος, το οποίο όμως είναι εφικτό μόνο όταν η εμφύτευση γίνεται από μία εξειδικευμένη ιατρική ομάδα σε πιστοποιημένη κλινική υψηλών προδιαγραφών».

Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη έχει εκπαιδευτεί στην Αμερική πάνω στην τεχνική FUE. Η κλινική της Hair & Skin Surgery ειδικεύεται στην ατραυματική μικροχειρουργική και η αίθουσα του χειρουργείου είναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η γιατρός έχει στραφεί στη τεχνική FUE διότι τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά και κατέχοντας την απαιτούμενη εκπαίδευση και κλινική εμπειρία την εφαρμόζει με θεαματικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την εμπιστεύονται πολλοί celebrities και μη από Ελλάδα και εξωτερικό.

kalogianni

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η εμφύτευση μαλλιών παρά το γεγονός ότι είναι ελάχιστα επεμβατική δεν παύει να αποτελεί ένα χειρουργείο. Απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχημένη εμφύτευση και για να μην υπάρξουν επιπλοκές είναι η απόλυτη γνώση της τεχνικής που θα χρησιμοποιηθεί και ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Είναι σημαντικό όλα τα στάδια της επέμβασης, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετεγχειρητικά, να ολοκληρώνονται με τελειότητα και προσοχή από τον ιατρό. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κίνδυνος αποτυχίας ή επιπλοκών είναι σχεδόν μηδενικός. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάνετε λάθος επιλογή γιατρού ή επιλέξετε αμφιβόλου ποιότητας κλινική, ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών, ενός μη αποδεκτού αισθητικού αποτελέσματος και γενικά μιας αποτυχημένης μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η Hair & Skin Surgery είναι μία πιστοποιημένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών και το προσωπικό έχει επιλεγεί προσεκτικά με κριτήριο την εμπειρία και τη γνώση. Η Δρ. Καλογιάννη Κατερίνα έχει δημιουργήσει μία ομάδα από εξειδικευμένους νοσηλευτές και αναισθησιολόγους που παρέχουν το καλύτερο αποτέλεσμα προσφέροντας με υπευθυνότητα λύση στο πρόβλημα των ασθενών.