ΥΓΕΙΑ

12 συμβουλές για ένα υγιές 2019 (video)

Τα 12 βήματα που οδηγούν στην καλή υγεία.

12 συμβουλές για ένα υγιές 2019 (video)

Τον δωδεκάλογο της καλής υγείας εξέδωσε αντί ευχών για τη νέα χρονιά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ακολουθείς όσες περισσότερες από αυτές τις 12 συμβουλές - ή ακόμη καλύτερα όλες - θα έχεις καλή υγεία όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Στο νούμερο ένα είναι βέβαια η σωστή διατροφή που πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Και ακολουθεί η σωματική δραστηριότητα: Για να έχεις καλή υγεία, πρέπει να κάνεις ήπια άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Σημαντικό ρόλο έχει η πρόληψη γι' αυτό και συνίσταται ο τακτικός ιατρικός έλεγχος αλλά και ο εμβολιασμός μικρών και μεγάλων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Η διακοπή του καπνίσματος και ο περιορισμός του αλκοόλ (όχι πάνω από 2 ποτήρι κρασί ή μια μπύρα τη μέρα) έχουν τη δική τους θέση στο δωδεκάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνίσταται επίσης η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας - από το τακτικό πλύσιμο χεριών και τη ζώνη ασφαλείας μέχρι το ασφαλές σεξ - αλλά και η διαχείριση του άγχους, που τείνει να εξελιχθεί σε σημαντική απειλή για την υγεία.





Διαβάστε επίσης:

Οι δύο υγιεινές δίαιτες που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας