ΥΓΕΙΑ

Έλαιο τεϊόδεντρου: Πόσο αποτελεσματικό είναι για τους μύκητες των ποδιών

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει πολλές χρήσεις: Καταπολεμά την ακμή, καταπραΰνει τα τσιμπήματα των εντόμων και βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων.

Έλαιο τεϊόδεντρου: Πόσο αποτελεσματικό είναι για τους μύκητες των ποδιών

Πολλοί χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο έλαιο για να αντιμετωπίσουν τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα που προκαλεί το πόδι του αθλητή, μια λοίμωξη των ποδιών και των νυχιών από μύκητες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, αν επαναπαυτείτε στη χρήση του συγκεκριμένου ελαίου για την αντιμετώπιση των μυκήτων, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δείτε αποτέλεσμα ή ότι η θεραπεία θα καθυστερήσει πάρα πολύ.

Το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να μειώσει τη φαγούρα, το ξεφλούδισμα, το πρήξιμο και το αίσθημα καύσου, συμπτώματα που προκαλεί η λοίμωξη από μύκητες, όταν εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα.

Δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικό όσο η αντιμυκητιασική φαρμακευτική αγωγή και θα χρειαστούν μήνες για να δείτε πρόοδο.

Συγκεκριμένα, είναι σε ποσοστό 60% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον Δρα Miguel Cunha, ειδικό σε προβλήματα ποδιών.

foot

Πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το «πόδι του αθλητή»

Ο Δρ. Cunha εξηγεί ότι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία μιας λοίμωξης είναι να διαγνωστεί αν έχει προκληθεί από βακτήρια ή μύκητες.

«Οι περισσότερες μολύνσεις που εμφανίζονται με φουσκάλες και φαγούρα στο κάτω μέρος του ποδιού και ανάμεσα στα δάχτυλα είναι αποτέλεσμα του ποδιού του αθλητή», τονίζει. Πριν πάτε σε γιατρό, μπορείτε να δοκιμάσετε αντιμυκητιασικά φάρμακα για το πόδι του αθλητή για δύο έως τρεις εβδομάδες. Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να σας συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο ο γιατρός.

Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι τα πόδια τους είναι απλώς ξηρά ή ξεφλουδίζουν, ενώ στην πραγματικότητα έχουν μολυνθεί από μύκητες. Έτσι χρησιμοποιούν κρέμες, πιστεύοντας ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Αυτό όχι μόνο δεν θεραπεύει τους μύκητες, αλλά μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, καθώς οι μύκητες εξαπλώνονται στα νύχια. Τότε ο πάσχων θα πρέπει να πάρει από στόματος αντιμυκητιακά φάρμακα.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Φαγούρα στα δάχτυλα των ποδιών: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Τρεις κοινές παθήσεις των πελμάτων & πώς θα προστατευθείτε

Τι αποκαλύπτουν οι πατούσες για την υγεία σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ