ΥΓΕΙΑ

Φυτά που προστατεύουν από σοβαρές παθήσεις της όρασης (video)

Μπορείτε να βελτιώσετε την όρασή σας στο σπίτι και να πείτε αντίο στα γυαλιά χωρίς επέμβαση;

Φυτά που προστατεύουν από σοβαρές παθήσεις της όρασης (video)

Τα παρακάτω φυτά χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική και υπόσχονται να βελτιώσουν σημαντικά την όρασή σας.

Αλόη: Αποτελεί πηγή σημαντική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και στην αποκατάσταση των ιστών. Η αλόη είναι αρκετά αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται μόνη της, γίνεται όμως ακόμη πιο ισχυρή αν την αναμίξετε με τα ακόλουθα υλικά: καρύδια, μέλι και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Τζίνγκο Μπιλόμπα: Ανακουφίζει το άγχος, ενισχύει τη μνήμη, κάτι που ωφελεί ιδιαίτερα τους πάσχοντες από άνοια και Αλτσχάιμερ. Ωφελεί όμως και την όραση, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος στα μάτια.



Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν παθήσεις όπως γλαύκωμα, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη.

Μύρτιλα: Βελτιώνουν τη νυχτερινή όραση και βοηθούν στην αναγέννηση σημαντικών τμημάτων του αμφιβληστροειδούς, που μπορούν να υποστούν βλάβη εξαιτίας της υπέρτασης και του διαβήτη.

Αμύγδαλα: Τα άψητα μη επεξεργασμένα αμύγδαλα είναι φυσική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της όρασης. Μουλιάστε 5-10 αμύγδαλα σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί ξεφλουδίστε τα και καταναλώστε τα.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Γλαύκωμα: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο έως και κατά 50%

Καταρράκτης: Ποιοι κινδυνεύουν έως και 6 φορές περισσότερο

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Το φρούτο που μειώνει τον κίνδυνο κατά 60%