ΥΓΕΙΑ

Ποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν οι Millennials;

Λέγεται ότι οι Millennials αγαπούν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία τους, ενώ συχνά επιλέγουν δραστηριότητες όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

Ποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν οι Millennials;

Παρά τη φήμη τους όμως, η υγεία τους φαίνεται να είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτή των ηλικιωμένων ανθρώπων της Generation X, σύμφωνα με νέα έκθεση του Blue Cross Blue Shield Association.

Οι millennials, οι οποίοι το 2017 ήταν από 21 έως 36 ετών, είχαν το συγκεκριμένο έτος καλή φυσική κατάσταση, σύμφωνα με την ανάλυση της Blue Cross για 55 εκατομμύρια άτομα. Ωστόσο, γύρω στην ηλικία των 27 ετών, η υγεία τους άρχισε να επιδεινώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, τα προβλήματα υγείας αυξήθηκαν από το 2014 έως το 2017, ενώ τα θέματα ψυχικής υγείας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των millennials.

Τα ποσοστά κατάθλιψης αυξήθηκαν στη συγκεκριμένη ομάδα κατά 31% από το 2014 έως το 2017, τα ποσοστά ψυχωσικών διαταραχών αυξήθηκαν κατά 15% και τα ποσοστά διαταραχών λόγω χρήση ουσιών κατά 10%.

Προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υπερκινητικότητα, η νόσος του Crohn, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης τύπου 2, εμφανίζονταν συχνότερα στους millennials από ότι σε ανθρώπους της προηγούμενης γενιάς.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες είχαν χειρότερη υγεία από τους άνδρες. Μάλιστα, εμφάνιζαν πολύ συχνά κατάθλιψη και ενδοκρινικά προβλήματα, όπως τα προβλήματα του θυρεοειδούς, σε υψηλότερα ποσοστά από τους άνδρες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι νέοι Αμερικανοί σημειώνουν ρεκόρ υψηλών ποσοστών σε προβλήματα όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η μοναξιά. Τα αίτια του φαινομένου μπορεί να είναι πολλά, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα διαπίστωσε ότι είναι πιθανό να προκαλούνται εν μέρει από το άγχος και τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Επιπλέον, η καταγεγραμμένη αύξηση της κατάθλιψης μεταξύ των millennials μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο πιθανό να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν ζητήματα ψυχικής υγείας μέσω της θεραπείας.

Η νέα έκθεση δεν εξέτασε γιατί τα ενδοκρινικά και καρδιαγγειακά προβλήματα μπορεί να είναι σε άνοδο, αλλά τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας ενδέχεται να αποτελούν μία πιθανή αιτία.

Πηγή: time.com

Διαβάστε επίσης:

Παιδική & νεανική κατάθλιψη: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα, αντιμετώπιση