ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η κατάθλιψη «χτυπάει» τους millennials

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που αναλύει στοιχεία από το Blue Cross Blue Health Index, οι διαγνώσεις μείζονος κατάθλιψης αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό για τους millennials και τους εφήβους σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα.

 

Η κατάθλιψη «χτυπάει» τους millennials

Πιο συγκεκριμένα, από το 2013, έχει διαπιστωθεί μία αύξηση 47% στις διαγνώσεις μείζονος κατάθλιψης στους millennials. Το συνολικό ποσοστό αυξήθηκε από 3% σε 4,4% μεταξύ των ηλικιών 18 και 34 ετών.

Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν από μία πρόσθετη έκθεση του Blue Cross Blue Shield για την υγεία των millennials, η οποία ανέλυσε τα στοιχεία 55 εκατομμυρίων Αμερικανών, ηλικίας από 21 έως 36 ετών το 2017. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατάθλιψη ήταν η πιο συχνή ασθένεια που εμφανίζονταν στη συγκεκριμένη ομάδα.

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, τα πιο εμφανή συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η διαρκής κακή διάθεση, η βαθιά θλίψη ή η αίσθηση απελπισίας.

Το Blue Cross διαπίστωσε επίσης ότι οι millennials είναι λιγότερο υγιείς από τους ανθρώπους της γενιάς X όταν ήταν στην ηλικία τους και ότι είναι πιθανό να είναι λιγότερο υγιείς και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πηγή: businessinsider.com

Διαβάστε επίσης:

Ποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν οι Millennials;