ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Αναψυκτικά: Όλοι οι σοβαροί λόγοι για να τα αποφεύγετε (pics)

Αναψυκτικά: Όλοι οι σοβαροί λόγοι για να τα αποφεύγετε (pics)

Είναι δροσιστικά και ικανοποιούν την ανάγκη σας για γλυκό, μπορούν όμως να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας.

Δείτε στην παρακάτω gallery όλους τους σοβαρούς λόγους για να αποφεύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών.

Πηγή: Reader's digest

 

 

Photo 1/7
Στέρηση θρεπτικών στοιχείων: Οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά αντί υγιεινών ροφημάτων (π.χ. γάλα με χαμηλά λιπαρά ή φρέσκος χυμό φρούτων), είναι πιθανό να μη λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Α, ασβεστίου και μαγνησίου. Επιπλέον, τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο καταστρέφει το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Photo 2/7
Κίνδυνος διαβήτη: Είναι πλούσια σε σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες έχουν συνδεθεί με βλάβες στους ιστούς, ανάπτυξη διαβήτη και επιπλοκές διαβήτη.
Photo 3/7
Επικίνδυνες συσκευασίες: Τα πλαστικά μπουκάλια των αναψυκτικών περιέχουν μια τοξική χημική ουσία που ονομάζεται δισφαινόλη Α (BPA), η οποία περνάει στον ανθρώπινο οργανισμό και συνδέεται με πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής του ανοσοποιητικού. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προστατεύετε τα παιδιά από την έκθεση σε προϊόντα που περιέχουν BPA.
Photo 4/7
Πρόσληψη βάρους: Μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μόλις ενός αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει κατά 41% τον κίνδυνο κάποιος να γίνει υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Η ζάχαρη προκαλεί αποθήκευση λίπους και απελευθέρωση ινσουλίνης, η οποία εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος.
Photo 5/7
Αφυδάτωση: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, νάτριο και καφεΐνη, μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Πολλοί άνθρωποι πίνουν αντί για νερό αναψυκτικά, με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνονται επαρκώς.
Photo 6/7
Περιέχουν πολλή ζάχαρη: Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Όταν το σώμα λαμβάνει τέτοια ποσότητα υγρής ζάχαρης, προκαλείται απότομη αύξηση της ινσουλίνης και μακροπρόθεσμα αύξηση του βάρους, διαβήτης, αντίσταση στην ινσουλίνη και άλλα προβλήματα υγείας.
Photo 7/7
Οστεοπόρωση και καταστροφή των δοντιών: Λόγω του φωσφορικού οξέος που περιέχουν, εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου και συντελούν στην ανάπτυξη οστεοπόρωσης, οστεομαλάκυνσης, κοιλοτήτων στα δόντια και ουλίτιδας.

BEST OF NETWORK

PlusQueen