ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι κοινές συνήθειες που ταλαιπωρούν τα πόδια μας!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το πιο σημαντικό αλλά συγχρόνως παραμελημένο σημείο του σώματός μας είναι τα πόδια.

Αυτές είναι οι κοινές συνήθειες που ταλαιπωρούν τα πόδια μας!

Εκείνα είναι που πατάνε γερά πάνω στο έδαφος και πάνω τους, στηρίζεται όλος ο υπόλοιπος οργανισμός, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως λειτουργούν ως «προπομπός» πολλών προβλημάτων υγείας που σε βάθος χρόνου μας οδηγούν σε μία χαμηλή ποιότητα ζωής. Όταν το «στήριγμα» δεν είναι σε καλή κατάσταση, πώς γίνεται να είναι το σύνολο που στηρίζεται σε αυτό;

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πόσο καταπονούνται σε καθημερινή βάση τα πόδια μας, απλά και μόνο εκτελώντας τη βασική λειτουργία τους, δηλαδή το περπάτημα, αρκεί να σκεφτούμε το μικρό μέγεθός τους σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Κατά μέσο όρο, ένας μέσος άνθρωπος περνάει τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα σε όρθια στάση, ενώ διανύει μία απόσταση περίπου 8.000 με 10.000 βημάτων. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις που ασκούνται στα πόδια σε κάθε μας βήμα είναι τεράστιες και αντιστοιχούν σε μιάμιση φορά του σωματικού βάρους. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, είναι πλέον ξεκάθαρο γιατί από μία ηλικία και έπειτα, τα περισσότερα προβλήματα υγείας εντοπίζονται στα πόδια.

volta dasos

Έχει τεράστια σημασία, λοιπόν, να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες οι καθημερινές συνήθειες που ταλαιπωρούν επιπλέον τα πόδια μας, καθώς και τους πρωτοποριακούς τρόπους, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα πόδια μας από αυτές.

Εργασιακή ορθοστασία

Καθηγητές, γιατροί, πωλητές, κομμωτές, μερικά από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα, περιλαμβάνουν το… αναγκαίο κακό της ορθοστασίας. Τόσο η έντονη καθιστική ζωή, όσο και η ορθοστασία, είναι δύο αιτίες άμεσα συνδεδεμένες με προβλήματα υγείας. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, είναι η διασφάλιση της φυσικής στάσης του ποδιού, της σταθερότητας πτέρνας και καμάρας, χρησιμοποιώντας ένα παπούτσι από ειδικό μείγμα φελλού και καουτσούκ Scholl®. Τα υποδήματα BioPrint®, με τον ευέλικτο πάτο, είναι εκείνα που θα σας χαρίσουν ένα εύκολο και πολύ πιο ξεκούραστο 8ωρο.

balarina

Ακατάλληλα υποδήματα

Ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργία των ποδιών, συνεπώς και την υγεία τους, είναι τα «λάθος» παπούτσια, όλα εκείνα με τις στενές φόρμες τα ψηλά τακούνια που δεν «σέβονται» και αλλοιώνουν την ανατομία του πέλματος. Οι παράλογες πολλές φορές επιταγές της μόδας, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καλή κατάσταση των ποδιών. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι γυναίκες πάσχουν περίπου 4 φορές περισσότερο από τους άνδρες σε ζητήματα που αφορούν στα πόδια. Επιλέγοντας ένα ανατομικό υπόδημα, το οποίο διαθέτει την καινοτόμα τεχνολογία Memory Cushion® με ένθετο υλικό στον πάτο, το οποίο μπορεί και «θυμάται» ενώ συγχρόνως προσαρμόζεται στο πέλμα, τα πόδια θα αποσυμπιέζονται και οι πιέσεις που θα τους ασκούνται θα κατανέμονται ομοιόμορφα.

podia

Υπερβολική άθληση

Μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, όμως οι αθλητές είναι η πιο ευπαθής ομάδα όσον αφορά τα προβλήματα των ποδιών. Πιο συγκεκριμένα, άτομα που ασχολούνται με το χορό, τη γυμναστική ή διανύουν σε καθημερινή βάση μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σε βάθος χρόνους ζητήματα υγείας που αφορούν στα πόδια τους. Η καλύτερη πρόληψη σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι τα ειδικά σχεδιασμένα μαξιλαράκια Technogel® της τεχνολογίας Gelactiv® από τη Scholl, τα οποία απορροφούν τουλάχιστον το 40% των κραδασμών σε σχέση με ένα απλό, κοινό παπούτσι. Έτσι προφυλάσσουν τις πιο ευάλωτες περιοχές του πέλματός, απομακρύνοντας τον πόνο και μοιράζοντας το βάρος σε όλο το πέλμα.

Αναζητώντας στο κοντινότερο φαρμακείο την τελευταία καλοκαιρινή κολεξιόν της Scholl, να είστε σίγουροι πως θα εκπλαγείτε ευχάριστα!