ΥΓΕΙΑ

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στις γυναίκες

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για την πλειονότητα των γυναικών, τα μαλλιά αποτελούν «πηγή» αυτοπεποίθησης και ομορφιάς, είτε είναι μακριά και ίσια είτε κοντά με μπούκλες.

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στις γυναίκες

Αυτός είναι ο λόγος που η σκέψη και μόνο πως μπορεί να χάσει τα μαλλιά της, ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή της. Διότι η απώλεια των μαλλιών δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση και τα στοιχεία σε αυτή την περίπτωση «μιλούν» από μόνα τους.

Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, το 40% των ανθρώπων που έχουν προσωρινή ή χρόνια απώλεια μαλλιών είναι γυναίκες. Μερικές έχουν μία απλή αραίωση σε όλο το κεφάλι, ωστόσο, άλλες αντιμετωπίζουν πιο έντονα προβλήματα, βλέποντας ακόμη και τη… χωρίστρα τους να διευρύνεται.

Σε ποιον βαθμό όμως, η απώλεια μαλλιών σε μία γυναίκα είναι φυσιολογική και πού οφείλεται το πρόβλημα; Άραγε, ποια είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης για τις γυναίκες και πώς το άγχος συνδέεται με την τριχόπτωση; Η λίστα που ακολουθεί είναι κατατοπιστική και θα ρίξει «φως» στα παραπάνω ερωτήματα.

Πού οφείλεται η τριχόπτωση στις γυναίκες

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή στο πού οφείλεται η τριχόπτωση στις γυναίκες. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να οφείλεται σε περίπου 30 διαφορετικούς ιατρικούς λόγους. Τυχόν προβλήματα με τον θυρεοειδή, οι ορμονικές ανισορροπίες, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η γέννα, οι εξαντλητικές δίαιτες, τα αντισυλληπτικά χάπια, το στρες αλλά και τα… σφιχτά χτενίσματα, μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση στις γυναίκες.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να μην χάσετε τα μαλλιά σας; Προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης η οποία περιλαμβάνει συχνό λούσιμο. Διότι παρά τις φήμες περί του αντιθέτου, το συχνό λούσιμο βοηθά στην αποφυγή της τριχόπτωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί η λιπαρότητα και το σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής περιέχουν διυδροτεστοστερόνη (DHT), το ανδρογόνο που προκαλεί τριχόπτωση. Οπότε το συχνό λούσιμο βοηθά στην απομάκρυνσή του.

Τι άλλο αξίζει να δοκιμάσετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας; Να χτενίζεστε με ήπιες, ελεγχόμενες κινήσεις και όχι πιο συχνά από δύο φορές την ημέρα, μιας και το έντονο βούρτσισμα ταλαιπωρεί τα μαλλιά και μπορεί να τραυματίσει το τριχωτό. Εξίσου σημαντικό, βέβαιά, είναι το να κάνετε ορισμένες αλλαγές και στο διατροφικό σας «μενού». Σίγουρα αξίζει να υιοθετήσετε μία περισσότερο υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Και αυτό διότι θα βοηθήσει σημαντικά την υγεία του οργανισμού σας, αλλά και του τριχωτού της κεφαλής σας.

Η ειδική αγωγή που θα κάνει τη διαφορά

Τέλος, μην παραλείψετε να αναλάβετε δράση μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια της τριχόπτωσης. Είναι σημαντικό να στραφείτε σε ειδικά προϊόντα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, είτε πρόκειται για εποχιακή τριχόπτωση είτε όχι. Οι αμπούλες Aminexil Pro της Vichy Dercos αποτελούν μία εντατική αγωγή τριπλής δράσης ενάντια στην τριχόπτωση και ένα πλήρες πρόγραμμα πύκνωσης των μαλλιών για τις γυναίκες με έντονο ή ήπιο πρόβλημα τριχόπτωσης. Και αυτό διότι επαναφέρουν την πυκνότητα στο τριχωτό και δυναμώνουν την τρίχα, προσφέροντας ευχάριστη εφαρμογή, χωρίς να αφήνουν αίσθηση λιπαρότητας.

mallia

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως αν εντοπίσετε αρκετές τούφες να πέφτουν όταν λούζεστε ή φτιάχνετε τα μαλλιά σας και αν τα μαλλιά σας γίνονται πιο αδύναμα με το πέρας του χρόνου, τότε καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον δερματολόγο σας και φυσικά, να εξετάσετε το κατά πόσο το άγχος και η τριχόπτωση, συνδέονται στην περίπτωσή σας.