ΥΓΕΙΑ

Μύκητες κόλπου: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση (βίντεο)

Οι ζυμομύκητες είναι μύκητες που φυσιολογικά απαντώνται στον κόλπο σε μικρή ποσότητα.

Μύκητες κόλπου: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση (βίντεο)

Η μυκητιασική λοίμωξη παρατηρείται όταν αυξάνεται σε παθολογικά επίπεδα ο αριθμός των ζυμομυκήτων στον κόλπο. Αν και η συγκεκριμένη λοίμωξη είναι συχνή και εύκολα αντιμετωπίσιμη, μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία.

Που οφείλεται η κολπική μυκητιασική λοίμωξη;

Στον κόλπο υπάρχουν βακτήρια που ρυθμίζουν την ποσότητα των ζυμομυκήτων. Εάν η ποσότητα αυτών των βακτηρίων επηρεαστεί και διαταραχθεί το περιβάλλον του κόλπου, αναπτύσσεται περίσσεια των εν λόγω ζυμομυκήτων.

Στις συνήθεις αιτίες διατάραξης της ισορροπίας των βακτηρίων περιλαμβάνονται η λήψη αντιβιοτικών, η μεταβολή των επιπέδων των οιστρογόνων λόγω εγκυμοσύνης ή λήψης θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, νοσήματα όπως ο διαβήτης και το AIDS, η λήψη αντισυλληπτικής αγωγής, η έμμηνος ρύση ή η είσοδος σπέρματος στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Οι έγκυες καθώς και οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες έχουν επίσης αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν μυκητιασικές λοιμώξεις.

Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν κνησμό στην περιοχή του κόλπου, πόνο, αίσθημα καύσου κατά την ούρηση ή τη σεξουαλική επαφή και παχύρρευστες, λευκωπές, συμπαγείς, άοσμες εκκρίσεις.


Πηγή: HealthchannelΔιαβάστε επίσης:Μύκητες γεννητικών οργάνων: 5 συμπτώματα-SOS μέσα από φωτογραφίεςΜύκητες γεννητικών οργάνων: 6 βότανα για φυσική αντιμετώπιση (εικόνες)Μύκητες γεννητικών οργάνων: 4 συνήθειες που επιδεινώνουν την κατάσταση