ΥΓΕΙΑ

Ημικρανίες: Αντιμετωπίστε τις φυσικά με τη δύναμη 6 βοτάνων (εικόνες)

Η ημικρανία είναι ένα σύνθετο νευρολογικό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και συχνά επηρεάζει έντονα την ποιότητα ζωής τους, ενώ σπανιότερα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Ημικρανίες: Αντιμετωπίστε τις φυσικά με τη δύναμη 6 βοτάνων (εικόνες)

Η ημικρανία εκδηλώνεται με πόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού, μπορεί όμως να διαχέεται σε όλο το κεφάλι ή να εναλλάσσεται από τη μία πλευρά του κεφαλιού στην άλλη.

Oι παράγοντες που πυροδοτούν μια κρίση είναι το ψυχικό, αλλά και το σωματικό στρες (καιρικές μεταβολές, κούραση, έλλειψη ύπνου), άδειο στομάχι (λόγω της υπογλυκαιμίας), κάποιες τροφές (π.χ. το τυρί, η σοκολάτα, το αλκοόλ), οι τροφικές δυσανεξίες, αλλά και ορισμένες διατροφικές ελλείψεις (ριβοφλαβίνης, μαγνησίου).

Η συχνότητα των κρίσεων ποικίλλει -μπορεί να εκδηλώνονται μία φορά το μήνα ή την εβδομάδα, σε σοβαρές καταστάσεις μπορεί να εμφανίζονται όμως ακόμη και καθημερινά. Μια κρίση διαρκεί από λίγες ώρες έως και μέρες.

Oρισμένα βότανα βοηθούν στην αντιμετώπιση των ημικρανιών, κυρίως όταν λαμβάνονται προληπτικά (3 φορές την εβδομάδα).

Ρίξτε ένα κουταλάκι από το βότανο σε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και αφήστε το σκεπασμένο για 8-10′. Μπορείτε επίσης να ρίξετε 4-5 σταγόνες βάμματος σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, να προσθέσετε λίγο λεμόνι και να το πιείτε.

Δείτε ποια είναι στις εικόνες που ακολουθούν: