ΥΓΕΙΑ

Γυναικολογικοί καρκίνοι: Οι βασικές εξετάσεις πρόληψης (εικόνες)

Παρά την επιστημονική πρόδοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της Ιατρικής με αποτέλεσμα πολλές μορφές καρκίνου να είναι πλέον ιάσιμες, ισχύει πάντα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Γυναικολογικοί καρκίνοι: Οι βασικές εξετάσεις πρόληψης (εικόνες)

Είναι λοιπόν σημαντικό να κάνετε τις εξετάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε ένα καρκίνο ή να διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, ώστε να είναι περισσότερες οι πιθανότητες ίασης.

Σε πρώτη φάση, μια εξέταση αίματος και και μία απλή γενική ούρων, μπορούν να δώσουν πληροφορίες που παραπέμπουν σε περαιτέρω εξετάσεις ανίχνευσης πιιθανού καρκίνου.

Αν είστε πάνω από 50, πρέπει να κάνετε κολονοσκόπηση για ανεύρεση καρκίνου παχέος εντέρου, εκτός εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, οπότε πρέπει να γίνει νωρίτερα.

Συμπτώματα όπως ανορεξία, αδικαιολόγητη απώλεια βάρους, δέκατα ή πυρετός που δεν υποχωρεί, επίμονος βήχας, παρατεταμένος πόνος σε κάποιο σημείο του σώματός σας, θα πρέπει να σας οδηγούν στο γιατρό. Είναι τέλος, απαραίτητο να γνωρίζετε το οικογενειακό ιστορικό σας, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει στο να προλάβετε κακοήθειες.

Οι εξετάσεις που αφορούν τους γυναικολογικούς καρκίνους είναι οι εξής: