ΥΓΕΙΑ

9 σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη Ε (βίντεο)

Η βιταμίνη Ε συγκαταλέγεται στα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, καθώς συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, το οποίο ενοχοποιείται για την εκδήλωση διάφορων ασθενειών και τη γήρανση των ιστών.

9 σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη Ε (βίντεο)

Εναποτίθεται στις μεμβράνες των κυττάρων, εξουδετερώνοντας έτσι τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος.

Τα οφέλη της βιταμίνης Ε πηγάζουν κυρίως από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, καθώς προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων, άρα και τη γήρανση.

Επίσης, δρα προληπτικά στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων που έχουν άμεση σχέση με την ηλικία, όπως την στεφανιαία νόσο, την αρτηριοσκλήρωση, την άνοια και άλλες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η ιδιότητά της να προσφέρει ασπίδα προστασίας στις μεμβράνες των κυττάρων. Παράλληλα, συμμετέχει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στον σχηματισμό των μυών και άλλων ιστών.

Προλαμβάνει και διαλύει τους θρόμβους, ενώ μειώνει την κόπωση και επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Επίσης, αναστέλλει την οξείδωση του μηχανισμού μεταφοράς λιποπρωτεϊνών στα αγγεία προστατεύοντάς τα έτσι από την αρτηριοσκλήρυνση, ενώ συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους κινδύνους εκδήλωσης καρδιακών επεισοδίων. Ένα ακόμη σημαντικό όφελός της είναι ότι, με τη λήψη της βιταμίνης Ε, ενισχύεται ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό, κυρίως των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα σημάδια έλελιψης βιταμίνης Ε, ώστε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να την αναπληρώσετε:






Πηγή: Bestie



Διαβάστε επίσης:



Ποιες τροφές δίνουν την περισσότερη βιταμίνη Ε;



Μεταβολικό σύνδρομο: Με ποια βιταμίνη θα το καταπολεμήσετε & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε (εικόνες)



Έλαιο βιταμίνης Ε: 10 οφέλη για την υγεία (εικόνες)