ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός και τριχόπτωση

Πως το άγχος της πανδημίας επηρεάζει την υγεία των μαλλιών. 

Κορονοϊός και τριχόπτωση

Αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα των ψυχολογικών επιπτώσεων του κορονοϊού και του lock down βρίσκονται πλέον εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο που αισθάνονται πιο κουρασμένοι από ποτέ, βιώνοντας τον πολύμηνο “εγκλεισμό” με φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον.

Η κακή ψυχολογία και το συσσωρευμένο άγχος, σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, οι αγχώδεις διαταραχές αλλά ακόμη και η τριχόπτωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων σημειώνει πως άτομα που έχουν κυριευθεί από το στρες της πανδημίας, εμφανίζουν απώλεια μεγάλου αριθμού τριχών. Μάλιστα, η επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, δρ. Έμα Γκούτμαν-Γιάσκι, ανέφερε ότι αρκετά μέλη του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, έχουν παράπλευρες απώλειες στα μαλλιά τους, καθώς ζουν σε συνθήκες άγχους και σε παρατεταμένα ωράρια, μακριά από τις οικογένειες τους.

Στοπ στο άγχος και την τριχόπτωση

Το στρες βλάπτει σοβαρά την υγεία των μαλλιών. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η πτώση ή αραίωση των μαλλιών επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και το σύνολο της υγείας, αφού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάθλιψη!

Προκειμένου να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα και παράλληλα, να συμβάλει στην υγεία το ευ ζην όλων όσων πάσχουν από τριχόπτωση, η DHI συνεργάστηκε με κορυφαίους ακαδημαϊκούς και βραβευμένους επιστήμονες και ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας.

Πρόκειται για το DHI Anagen, έναν δυναμικό συνδυασμό θεραπειών και δράσεων που προσεγγίζει την τριχόπτωση με ολιστικό τρόπο, περιορίζοντας την απώλεια μαλλιών και βελτιώνοντας την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση.

trixoptosi2

Ολιστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα καταπολέμησης της τριχόπτωσης αποτελείται από τέσσερις βασικούς άξονες που λειτουργώντας συνδυαστικά, στοχεύουν στην παράταση του κύκλου ζωής της τρίχας μέσω της επιμήκυνσης της Αναγενούς φάσης, δηλαδή της χρονικής περιόδου ανάπτυξης της τρίχας κατά τη διάρκεια της οποία τα κύτταρα της ρίζας πολλαπλασιάζονται ενεργά με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η σημαντική καθυστέρηση της Καταγενούς φάσης, δηλαδή της περιόδου, όπου οι τρίχες σταματούν να αναπτύσσονται και ετοιμάζονται για την πτώση.

Το DHI Anagen είναι το μοναδικό πρόγραμμα κατά της τριχόπτωσης που προσεγγίζει το πρόβλημα με ολιστικό τρόπο αφού μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
• Μια σειρά Αυτόλογων Θεραπειών Πλάσματος (PRP)
• Χρήση ειδικών προϊόντων για την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών- όπως σαμπουάν και αντιοξειδωτικές λοσιόν
• Ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς για όσους ασθενής το έχουν ανάγκη
• Συμβουλευτική και συνεχής παρακολούθηση από έμπειρο Διατροφολόγο

trixoptosi3

Διάγνωση και πλάνο θεραπείας

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα πριν από οποιαδήποτε θεραπεία, είναι η σωστή και εις βάθος Διάγνωση της τριχόπτωσης. Από εκεί ακριβώς ξεκινάει και το DHI Anagen αφού το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και βασίζεται στις προσωπικές του ανάγκες του κάθε ασθενή.

Στην DHI η Διάγνωση περιλαμβάνει εξέταση από Δερματολόγους, Τριχολόγους, Ψυχολόγους και Διατροφολόγους ενώ όλοι οι ειδικοί της DHI παραμένουν στην διάθεση του ασθενή για συμβουλευτική υποστήριξη, 24/7 μέσω ειδικής Online πλατφόρμας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το DHI Global Medical Group είναι ο μοναδικός Ιατρικός Οργανισμός στον κόσμο που έχει εντάξει την διερεύνηση του ψυχολογικού άξονα των ασθενών με τριχόπτωση, στο βασικό κομμάτι της διαγνωστικής διαδικασίας, προτείνοντας εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, όπου και όταν κρίνεται απαραίτητο.

Το DHI Anagen μπορεί να εφαρμοσθεί παράλληλα με τη μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation και αποτελεί μια επαναστατική θεραπεία, τη μόνη που βελτιώνει την ψυχολογία του ασθενή και ταυτόχρονα, παρατείνει τον κύκλο ζωής της τρίχας, βάζοντας φρένο στον εφιάλτη της τριχόπτωσης.

trixoptosi4



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες τριχόπτωσης καλέστε απευθείας τους ειδικούς του DHI Global Medical Group και κλείστε το δικό σας διαγνωστικό ραντεβού εντελώς δωρεάν μέσω Whatsapp, Viber ή Skype.
DHI Global Medical Group
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30, Νέος Κόσμος, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 2109211630
Email: info@dhiglobal.com
www.dhi.gr