ΥΓΕΙΑ

Είχε καρκίνο στα 14 και της είπαν ότι δεν αποκτήσει ποτέ παιδιά - 14 χρόνια μετά γέννησε το μωρό της

Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου: Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία της Nicole Shulz που κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τον καρκίνο αλλά να γίνει και μαμά, όταν οι γιατροί της είχαν εξαλείψει κάθε ελπίδα. 

Είχε καρκίνο στα 14 και της είπαν ότι δεν αποκτήσει ποτέ παιδιά - 14 χρόνια μετά γέννησε το μωρό της

Η ίδια κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τον καρκίνο αλλά και να μείνει έγκυος φυσιολογικά εν μέσω της πανδημίας.

Αυτή είναι η ιστορία της...

Η Nicole ήταν ένα δραστήριο παιδί με πολλά ενδιαφέροντα. Όταν τα Χριστούγεννα του 2005 άρχισε να μη νιώθει καλά, αρχικά η οικογένειά της υπέθεσε ότι ήταν γρίπη.

Όμως μετά τις γιορτές και καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε, η Nicole διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία (AML). Ξεκίνησε άμεσα θεραπεία και ακτινοβολίες σε όλο της το σώμα συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών και της μήτρας.

Και τότε ήταν που οι γιατροί της εξήγησαν ότι λόγω των ακτινοβολιών δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ παιδιά. Μάλιστα είχε υπογράψει ένα έντυπο συγκατάθεσης που αναγνώριζε ότι η θεραπεία οδηγεί σε στειρότητα. Συγκλονιστικό και σουρεαλιστικό για ένα κορίτσι που ήταν στην εφηβεία.

H Nicole πέρασε τα επόμενα χρόνια αναρρώνοντας ενώ υπέστη και μια υποτροπή που οδήγησε σε δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών μεταξύ άλλων θεραπειών και χειρουργικών επεμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr