ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος οισοφάγου: Τι περιλαμβάνει η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο (εικόνες)

Ο καρκίνος του οισοφάγου αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, καθώς κάνει μετάσταση στους γειτονικούς λεμφαδένες.

Καρκίνος οισοφάγου: Τι περιλαμβάνει η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο (εικόνες)
Bigstock

Αποτελεί την έκτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, ενώ το πενταετές ποσοστό επιβίωσης δεν ξεπερνά το 20%.

Έρευνα του Κολεγίου Νοσηλευτικής και Καινοτομίας της Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, καθώς και τα διατροφικά συμπληρώματα ψευδαργύρου, μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του πολλαπλασιασμού των οισοφαγικών καρκινικών κυττάρων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ψευδάργυρος αναστέλλει επιλεκτικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων αλλά όχι των φυσιολογικών οισοφαγικών επιθηλιακών κυττάρων.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι ο ψευδάργυρος εμποδίζει τα υπερδραστήρια σήματα ασβεστίου στα καρκινικά κύτταρα, τα οποία απουσιάζουν από τα φυσιολογικά κύτταρα, και άρα ο ψευδάργυρος επιλεκτικά αναστέλλει την καρκινική κυτταρική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο έχουν σχέση μεταξύ τους, διαπίστωση που ανοίγει τον δρόμο για την καλύτερη πρόληψη και θεραπεία της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ