ΥΓΕΙΑ

Έχει ημερομηνία λήξης ένα αντηλιακό;

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρει πως όλα τα αντηλιακά έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια από την ημέρα της παραγωγής τους.

Έχει ημερομηνία λήξης ένα αντηλιακό;

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα αντηλιακό έχει λήξει; Για να προσδιορίσετε αν το αντηλιακό έχει χαλάσει ή όχι, αναζητήστε την ημερομηνία λήξης που έχει σφραγιστεί στη συσκευασία του.

Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, τότε μπορείτε να υποθέσετε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 3η συνεχή χρονιά μετά την ημερομηνία που το αγοράσατε.

Φροντίστε να πετάξετε οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο αντηλιακό μετά από αυτή την ημερομηνία, καθώς μπορεί να μην είναι πλέον αποτελεσματικό στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος.

Δεδομένου ότι ορισμένες χώρες δεν απαιτούν την αναγραφή τη ημερομηνίας λήξης στο αντηλιακό, θα μπορούσατε εσείς να γράψετε το μήνα και το έτος που το αγοράσατε με ένα αυτοκόλλητο πάνω στη συσκευασία για να μπορείτε να έχετε τον έλεγχο.

Ωστόσο, αν το αντηλιακό έχει μια περίεργη μυρωδιά ή περίεργη υφή είναι προτιμότερο να μην το χρησιμοποιήσετε.

Επίσης, εμπιστευτείτε την κρίση σας. Για παράδειγμα, αν έχετε αφήσει ένα μπουκάλι αντηλιακό σε ένα ζεστό αυτοκίνητο για ένα χρόνο, πιθανότατα θα έχει αλλοιωθεί.

Πώς να αποθηκεύσετε αντηλιακό για να το διατηρήσετε αποτελεσματικό

Διατηρήστε το αντηλιακό σας σε καλή κατάσταση, αποθηκεύοντάς το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Η έκθεση του δοχείου σε υπερβολική θερμότητα ή άμεσο ήλιο μπορεί να καταστρέψει τα συστατικά του με αποτέλεσμα να γίνουν λιγότερο αποτελεσματικά.

Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να προστατεύσετε το αντηλιακό τυλίγοντας τη συσκευασία σε μια πετσέτα ή τοποθετώντας την στη σκιά. Επίσης, πάντα να φροντίζετε ώστε το μπουκάλι να είναι κλειστό.

Αν πρόκειται να είστε έξω στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αντηλιακό από βραδύς στο ψυγείο και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε μέσα στη θάλασσα ή σε σκιερό σημείο όπως ένα δέντρο. Μια άλλη ιδέα είναι να εφαρμόζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντηλιακό σε εσωτερικούς χώρους, ώστε να αποφύγετε να το πάρετε έξω στον ήλιο.

antiliako

Είναι το ληγμένο αντηλιακό καλύτερο από το να μην κάνετε καμία επάλειψη στο δέρμα;

Αποδεικνύεται ότι το ληγμένο αντηλιακό είναι καλύτερο από το να μην βάζετε στο σώμα σας αντηλιακό. Αν το αντηλιακό έχει λήξει πολύ πρόσφατα και το προϊόν δεν φαίνεται να έχει αλλοιωθεί μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αν δεν έχετε άλλη επιλογή.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το δραστικό συστατικό του αντηλιακού σας περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου.

Επίσης, τα αντηλιακά αυτής της σύνθεσης δεν αλλάζουν τη μοριακή δομή τους όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία.