ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει πάντα να φοράτε αντηλιακό στα τατουάζ σας;

Είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό στα τατουάζ σας, όταν εκτίθεστε στον ήλιο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη αντηλιακή προστασία για σας.

Γιατί πρέπει πάντα να φοράτε αντηλιακό στα τατουάζ σας;

Η απόκτηση ενός νέου τατουάζ είναι συνήθως μια συναρπαστική εμπειρία που μπορεί επίσης να είναι αρκετά ακριβή, οπότε θα θέλετε να προστατεύσετε τη διακόσμηση του σώματός σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενώ είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε μέρα - είτε έχετε τατουάζ είτε όχι - η προστασία του τατουάζ σας από τον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική.

Γιατί το αντηλιακό και τα τατουάζ πάνε χέρι-χέρι

Το υπεριώδες φως του ηλίου όχι μόνο βλάπτει το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει το ξεθώριασμα των τατουάζ. Εάν το δέρμα κάτω από το τατουάζ εκτεθεί για πολύ ώρα στον ήλιο, το τατουάζ θα αρχίσει να τεντώνεται καθώς το δέρμα γίνεται πιο χαλαρό και πιο ζαρωμένο.

Αν αποφεύγετε την τοποθέτηση αντηλιακών στα τατουάζ σας διατρέχετε τον κίνδυνο να ξεθωριάσει το τατουάζ σας γρηγορότερα.

antiliako

Το καλύτερο SPF για να χρησιμοποιήσετε στο τατουάζ σας

Όταν κάνετε για πρώτη φορά τατουάζ, θα πρέπει να το κρατήσετε μακριά από τον ήλιο μέχρι να επουλωθεί πλήρως ο τραυματισμός του δέρματος. Αφού επανέλθει στην προγενέστερη κατάσταση η επιδερμίδα μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε τακτικά αντηλιακό στο σημείο που έχετε «χτυπήσει» το τατουάζ σας.

Ξεκινήσετε με ένα αντηλιακό με βάση το οξείδιο του ψευδαργύρου με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο. Το οξείδιο του ψευδαργύρου προσφέρει ευρεία προστασία φάσματος και είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσει το δέρμα.

Εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο αμέσως μετά την επούλωση του τατουάζ σας και θέλετε να εφαρμόσετε αντηλιακό χρησιμοποιείστε ένα προϊόν ευρέως φάσματος SPF 50 με νανο οξείδιο ψευδαργύρου ως ενεργό αντηλιακό κατασκευασμένο για ευαίσθητο δέρμα και μωρά και νήπια.

Σε βάθος χρόνου και αφού θεραπευτεί το σημείο που έχετε κάνει ένα τατουάζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 50 είτε σε μορφή σπρέι, είτε σε stick.