Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά την ουρολοίμωξη

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως τουλάχιστον 150 εκατομμύρια περιπτώσεις συμπτωματικών ουρολοιμώξεων εμφανίζονται κάθε χρόνο, ενώ φαίνεται πως είναι ένα πρόβλημα γένους… θηλυκού, καθώς εμφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες εξαιτίας της ανατομίας της γυναικείας ουρήθρας. Οι έρευνες δείχνουν πως τουλάχιστον 1 στις 2 γυναίκες θα περάσει ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης στην διάρκεια της ζωής της, ενώ το 20-50% αυτών θα έχει επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις.

Γιατί πρόκειται όμως για ένα τόσο συχνό φαινόμενο; Ποιες είναι οι αιτίες που το δημιουργούν και πως μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική άμυνα του οργανισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπισης της λοίμωξης;

E-coli και αιτίες εμφάνισης της ουρολοίμωξης

Η ουρολοίμωξη οφείλεται στα βακτήρια. Η πιο συχνή αιτία είναι το κολοβακτηρίδιο Escherichia Coli που ευθύνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των ουρολοιμώξεων (90% των περιπτώσεων). Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες για ουρολοίμωξη, όπως η κακή υγιεινή, οι κακές συνήθειες ούρησης, οι σεξουαλικές πρακτικές, το κολύμπι, η νευρογενής κύστη, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση & ο σακχαρώδης διαβήτης.

Ενισχύστε τη φυσική άμυνα του οργανισμού με διατροφικά συμπληρώματα

Η φυσική άμυνα του οργανισμού αποτελεί το τείχος προστασίας απέναντι στα βακτήρια που εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα και απομακρύνονται γρήγορα με την ούρηση, πριν εγκατασταθούν και προκαλέσουν συμπτώματα. Ωστόσο, μερικές φορές τα βακτήρια ξεπερνούν τη φυσική άμυνα του οργανισμού και προκαλούν λοίμωξη.
Αν είστε επιρρεπείς στις λοιμώξεις του ουροποιητικού, μπορείτε να τις προλάβετε λαμβάνοντας σε συνεννόηση με τον γιατρό σας διατροφικά συμπληρώματα που απομακρύνουν τον κίνδυνο εκδήλωσής τους.

2.png

Η δραστική ουσία D-Μαννόζη

Η D-Mannose, είναι ένα φυσικό εκχύλισμα καθαρού μονοσακχαρίτη, που δεν μεταβολίζεται στο σώμα και που υπάρχει σε μικρή ποσότητα σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Η D-Mannose, οφείλει την δράση της στο γεγονός ότι διακόπτει τον μηχανισμό λοίμωξης, αναστέλλοντας πλήρως την ικανότητα προσκόλλησης του E.coli στο επιθήλιο του ουροποιητικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια φυσική εναλλακτική λύση για να αποτρέψει την εμφάνιση λοιμώξεων και να μειώσει τις πιθανότητες υποτροπών.

Κλινικές μελέτες της D-Mannose, συγκρινόμενη μάλιστα με αντιβιοτικές θεραπείες, καθώς και διεθνή κλινική εμπειρία τα τελευταία χρόνια, τεκμηριώνουν ότι η D-Mannose είναι μία αποτελεσματική και ασφαλής φυσική λύση στην αντιμετώπιση και πρόληψη των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης.

Η D-Mannose μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα ή μετά την χρήση αντιβίωσης, για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κυστίτιδας και πρόληψή των υποτροπών.

Επίσης, χάρη στο μοναδικό μηχανισμό δράσης, απομακρύνει φυσικά το E.coli από την ουροδόχο κύστη, διατηρώντας τα επίπεδα των E.coli χαμηλά, και χωρίς να δημιουργεί ανθεκτικότητα και να επηρεάζει τη φυσιολογική χλωρίδα. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, θα μπορούσε να συμβάλει και στην μικρότερη χρήση αντιβιοτικών στην ουρολοίμωξη.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο θεράπων γιατρός σας, θα σας υποδείξει την πιο κατάλληλη και ασφαλέστερη θεραπεία στην αντιμετώπιση και πρόληψη της ουρολοίμωξης.

3.jpg

Cystanil: Ο ισχυρός σύμμαχος σας στην ουρολοίμωξη

Το Cystanil αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και προλαμβάνει την επανεμφάνιση τους. Αποτελείται από 100% βιοενεργή D-Mannose και έχει ισχυρή δράση ενάντια στο κολοβακτηρίδιο E.coli. Επίσης περιέχει βιταμίνη C που προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και φυσικό άρωμα πορτοκάλι.

Γενικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, εντός 48-72 ωρών από την έναρξη χρήσης Cystanil, θα πρέπει να υπάρχει σημαντική μείωση της έντασης των συμπτωμάτων της κυστίτιδας. Πολλές γυναίκες αναφέρουν βελτίωση ακόμη και μέσα στο πρώτο 24ωρο!

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, που είναι 100% ασφαλές, χωρίς παρενέργειες, κατάλληλο για μακροχρόνια προφυλακτική χρήση. Αν είστε έγκυος, το Cystanil είναι κατάλληλο κατά την κύηση, τον θηλασμό, ενώ είναι κατάλληλο και για παιδιά.

Το Cystanil θα το βρείτε στα φαρμακεία από την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία WELLCON.

Περισσότερες πληροφορίες: www.cystanil.gr