ΥΓΕΙΑ

Διαρροή ούρων: Ένα άγνωστο σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης

Τέσσερις στις δέκα γυναίκες παραδέχονται ότι υποφέρουν από διαρροές της ουροδόχου κύστης και πρέπει να προγραμματίσουν την ημέρα τους γύρω από στάσεις τουαλέτας.

Διαρροή ούρων: Ένα άγνωστο σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης

Δημοσκόπηση σε 2.000 γυναίκες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αποκάλυψε ότι το 83% είχαν υποστεί αλλαγές στην εμμηνόπαυση, με το 43% να παραδέχονται ότι η ακράτειά τους έχει επιδεινωθεί από τότε που μπήκαν στην περιεμμηνόπαυση.

Πάνω από το ένα τρίτο (38%) θα επιθυμούσαν η διαρροή ούρων να είναι ένα θέμα της εμμηνόπαυσης που συζητιέται περισσότερο.

Επί του παρόντος, πάνω από τις μισές (56%) νιώθουν αμηχανία να συζητήσουν αυτό το προσωπικό θέμα και τα δύο τρίτα (65%) θα επέλεγαν να το υπομένουν σιωπηλά.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας ειδών προσωπικής υγιεινής, ως απάντηση στο ελάχιστα γνωστό γεγονός ότι οι μισές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν διαρροές της ουροδόχου κύστης κατά την εμμηνόπαυση.

Πολλές γυναίκες δηλώνουν έκπληκτες όταν συνειδητοποιούν ότι η διαρροή ούρων είναι τόσο συχνή στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση. Πολλές δεν συνειδητοποιούν τη σχέση μεταξύ των δύο, αφού κανείς δεν μιλάει γι' αυτό.

Πολλές γυναίκες έχουν διαρροή της ουροδόχου κύστης μετά τον τοκετό, κάτι που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση και να ευαισθητοποιηθούν οι γυναίκες.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 52% των γυναικών δεν είχαν ιδέα ότι η διαρροή ούρων μπορεί να είναι σημάδι της εμμηνόπαυσης.

Λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης για το πώς να αποτρέψουν ή να διαχειριστούν τις διαρροές της ουροδόχου κύστης, το 71% των πασχόντων δήλωσαν ότι επηρεάζεται η καθημερινότητά τους – με αποτέλεσμα να σταματήσουν να κάνουν φυσιολογικά πράγματα, όπως να γελούν έντονα, να κάνουν σεξ και να πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Σχεδόν οι μισές παραδέχθηκαν μάλιστα ότι φοβούνται να πιούν υγρά λόγω του φόβου ότι θα έχουν διαρροή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, το 65% πιστεύει ότι είναι σημαντικό να μιλάμε πιο ανοιχτά για τις διαρροές της ουροδόχου κύστης προκειμένου να σπάσει το ταμπού.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται την ουροδόχο κύστη τους και άλλα σημάδια της εμμηνόπαυσης.

Οι μισές γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση μπορεί να εμφανίσουν διαρροές στην ουροδόχο κύστη και καταλήγουν να αισθάνονται έκπληκτες, αποξενωμένες, αμήχανες.

Πηγή: mirror.co.uk