ΥΓΕΙΑ

Τρεις τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών

Η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών υποστηρίζει την υγεία του εντέρου, αποτρέπει τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας, αποτοξινώνει και χαρίζει ευεξία.

Τρεις τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών

Παρόλα αυτά οι φυτικές ίνες δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των διατροφικών προτεραιοτήτων των περισσότερων ανθρώπων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% των Αμερικανών δεν προσλαμβάνουν επαρκείς φυτικές ίνες, παρά το ευρύ φάσμα των πλεονεκτημάτων τους για την υγεία.

Όσο σημαντικός είναι ο καλός ύπνος, η σωματική δραστηριότητα, το νερό, οι πρωτεΐνες και η βιταμίνη D, τόσο σημαντικές είναι και οι φυτικές ίνες.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε επαρκείς φυτικές ίνες στη διατροφή σας κάθε μέρα:

Αυξήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως

Η αντικατάσταση των επεξεργασμένων δημητριακών (λευκό ψωμί, λευκό αλεύρι, λευκό ρύζι) με δημητριακά ολικής αλέσεως, πλούσια σε φυτικές ίνες όπως κινόα, φαγόπυρο, βρόμη, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κριθάρι και καστανό και άγριο ρύζι είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας.

Γεμίστε το πιάτο σας με τροφές φυτικής προέλευσης

Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Όσα περισσότερα τρώτε σε κάθε γεύμα, τόσο το καλύτερο.

Προσπαθήστε κάθε γεύμα σας να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία και αφθονία σε τροφές φυτικής προέλευσης για να διασφαλίσετε ότι δίνετε στο σώμα σας τις φυτικές ίνες που χρειάζεται και να υποστηρίξετε το μικροβίωμα του εντέρου σας με μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή.

Συμπλήρωμα φυτικών ινών

Η πρόσληψη ενός συμπληρώματος φυτικών ινών καθημερινά, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών.

Τα συμπληρώματα με διαλυτές και αδιάλυτες ίνες μπορούν να υποστηρίξουν ολιστικά την υγεία του εντέρου, τις κινήσεις του και τη γενική ευεξία σας.

Πηγή: mindbodygreen.com