Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Η διατροφή της The 1:1 Diet by Cambridge και πώς ωφελεί τους ασθενείς

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν «νόσο της εποχής», καθώς σχετίζεται εν πολλοίς και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στη χώρα μας εκτιμάται ότι το 12% του πληθυσμού ζει με διαβήτη. Από το ποσοστό αυτό, το 29,1% είναι αρρύθμιστο, ενώ το 12,4% του πληθυσμού εμφανίζει προδιαβήτη. Η έγκαιρη διάγνωση, η συστηματική παρακολούθηση και η προσεγμένη διατροφή, αποτελούν τα «κλειδιά» ώστε ο ασθενής με διαβήτη να μπορεί να ζει μια ποιοτική καθημερινότητα.

Ο διαβήτης και πώς εμφανίζεται στον οργανισμό

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση υγείας που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Εμφανίζεται όταν η ορμόνη ινσουλίνη, που παράγεται στο πάγκρεας με σκοπό να ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, δεν λειτουργεί κανονικά. Η γλυκόζη είναι μια πολύ σημαντική πηγή ενέργειας, η οποία με τον διαβήτη παραμένει σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό και μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφρική νόσο και προβλήματα ή ακόμα και απώλεια όρασης. Ο διαβήτης μπορεί να εμφανίζεται σε τρεις τύπους: Διαβήτης τύπου Ι, διαβήτης τύπου ΙΙ και ο διαβήτης κύησης.

Ο διαβήτης Ι θεωρείται πως προκαλείται από αυτοάνοση αντίδραση και η συμπτωματολογία ξεκινάει πολύ νωρίς. Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου Ι, πρέπει να λαμβάνουν ημερησίως ινσουλίνη για να επιβιώσουν. Ο διαβήτης ΙΙ αφορά περίπου στο 90-95% των ασθενών και σε αυτή την περίπτωση, ο οργανισμός δεν μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα. Η συγκεκριμένη μορφή διαβήτη μπορεί να προληφθεί ή να καθυστερήσει με μερικές σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως είναι η απώλεια βάρους, η υγιεινή διατροφή και η φυσική δραστηριότητα. Ο διαβήτης κύησης, τέλος, αναπτύσσεται κατά την εγκυμοσύνη και συνήθως μετά την κύηση υποχωρεί, ενώ σε αυτή την περίπτωση, το μωρό διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, με αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξει παχυσαρκία ή διαβήτη τύπου ΙΙ αργότερα στη ζωή του.

diavitis2.jpg

Τι είναι η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan

Η The 1:1 Diet, αρχικά γνωστή ως Τhe Cambridge Diet, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1984 και έκτοτε έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως προς τη μείωση του βάρους όσων την επιλέγουν. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι το ότι μπορεί να αναπτύσσει προσωπικές σχέσεις με όσους την εμπιστεύονται, δημιουργώντας, ουσιαστικά, μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής και λειτουργίας.

Η καθημερινή διατροφή, ειδικά όσων πάσχουν από διαβήτη, μπορεί να αποδειχθεί ως μια δύσκολη «εξίσωση». Το πρόγραμμα διατροφής The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan μπορεί να συμβάλλει ώστε ο ασθενής να τρέφεται σωστά, υγιεινά και να επιτυγχάνει τον απαραίτητο έλεγχο του βάρους του – ή και την απώλεια κιλών, όταν απαιτείται, με απολύτως ασφαλή τρόπο, καθώς πρόκειται για επιστημονικά ελεγμένη προσέγγιση.

diavitis3.jpg

Πρόκειται για ένα επιστημονικά́ στημένο «Πλάνο Βημάτων» που συνδυάζει δύο βασικούς παράγοντες: Τα προϊόντα αντικατάστασης γευμάτων και την προσωποποιημένη υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιλέγει την The 1:1 Diet, έχει στη διάθεσή του υγιεινά γεύματα, θερμιδικά ελεγμένα για να αντικαταστήσει τη μέχρι τώρα διατροφή του, ενώ παράλληλα έχει όλη την υποστήριξη που απαιτείται κατά τη διαδικασία από πιστοποιημένους συμβούλους, που παρέχουν προσωπική́ επαφή́, ένας-προς-έναν, και κατά τη σύνθεση του προγράμματος, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Η The 1:1 Diet διαθέτει τεράστιο φάσμα γευστικών γευμάτων με shakes, μπάρες, σούπες, smoothies και σνακ που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Κάθε γεύμα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος, πάντα σε άμεση συνεργασία με τον Σύμβουλό του. Ενδεικτικά, η ποικιλία γεύσεων περιλαμβάνει παραδοσιακά «μακαρόνια με κιμά» ή σπαγγέτι μπολονέζ, χορταστικά porridge, Thai noodles, ροφήματα, σοκολατένια bites και αμέτρητες άλλες επιλογές, θερμιδικά ελεγμένες, εμπλουτισμένες με όλα τα θρεπτικά συστατικά και φυσικά, πεντανόστιμες!

diavitis4.jpg

Πώς η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan ωφελεί ασθενείς με διαβήτη

Ειδικά όσον αφορά στους ασθενείς με διαβήτη, υπάρχουν μελέτες γύρω από την λειτουργικότητα των Αντικαταστάσεων Γευμάτων και τα αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν στην απώλεια βάρους και τη συντήρηση του αλλά και στην αντιστροφή του διαβήτη τύπου ΙΙ – επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, το ότι η The 1:1 Diet επιδρά θετικά στην αντιμετώπιση της νόσου.

diavitis5.jpg

Δύο από αυτές τις έρευνες, η DiRECT και η PREVIEW, έχουν χρησιμοποιήσει γεύματα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, δίνοντας πρόσθετη υποστήριξη pro bono στην έρευνα, χωρίς καμία συμβολή στον σχεδιασμό, την εκτέλεση ή την ανάλυσή της.

Στην έρευνα DiRECT, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 149 ατόμων, ομάδα παρέμβασης και ομάδα ελέγχου. Τα πρώτα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν το 2017 και κατέγραψαν σημαντική απώλεια βάρους στην ομάδα παρέμβασης: Το 36% είχε απώλεια 15 κιλών ή περισσότερο, ενώ καταγράφηκε ύφεση του διαβήτη στο 46% των εθελοντών της ίδιας ομάδας. Στην ομάδα ελέγχου, αντίθετα, η έρευνα κατέγραψε 0% απώλεια βάρους και 4% ύφεση διαβήτη. Το τελικό συμπέρασμα της έρευνας συνοψίζεται ως εξής: Η ύφεση του διαβήτη τύπου ΙΙ είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί με ένα συμπεριφορικό και εντατικό πρόγραμμα διαχείρισης βάρους που ενσωματώνει την χρήση των αντικαταστάσεων γευμάτων για την έναρξη απώλειας βάρους αλλά και στη συνέχεια την διατήρηση του βάρους, αλλάζοντας τα διατροφικά πρότυπα. Η απώλεια βάρους 10 κιλών και άνω, δείχνει πως θα αναστρέψει τις περισσότερες φορές τον διαβήτη και θα απομακρύνει την φαρμακευτική αγωγή, καταλήγοντας πως είναι σημαντική η συζήτηση για προγράμματα διαχείρισης βάρους με αντικαταστάσεις γευμάτων από την πρώτη διάγνωση.

diavitis6.jpg

Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα και της έρευνας PREVIEW: Οι εθελοντές κατέγραψαν υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης και ολοκλήρωσης του προγράμματος, φτάνοντας στο 91% και κατάφεραν να «διώξουν», κατά μέσο όρο, 10,7 κιλά σε οκτώ εβδομάδες με το 83,5% να διώχνει περισσότερα κιλά σε αυτό το χρονικό διάστημα. Το πιο σπουδαίο είναι τα αποτελέσματα μετά από τρία έτη συντήρησης, όπου πάνω από 50% των συμμετεχόντων διατήρησαν το βάρος τους και μόνο 6,4% των εθελοντών εμφάνισε διαβήτη στο διάστημα αυτό.

diavitis7.jpg

Ο έλεγχος του βάρους μας και η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που συμβάλλει στην απώλεια περιττών κιλών, μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα, με εύκολο και ευχάριστο τρόπο, ειδικά για τους ασθενείς με διαβήτη. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan είναι η διατροφή που θα μας ανοίξει ορθάνοιχτα την πόρτα της ποιοτικής ζωής, αποτελώντας σπουδαίο εργαλείο για την καταπολέμηση του. Οι αντικαταστάσεις γευμάτων που προσφέρει η The 1:1 Diet, με απολύτως ασφαλή και επιστημονικό τρόπο είναι εδώ για κάθε άνθρωπο, που θέλει να απαλλαγεί από το περιττό βάρος αλλά και να αλλάξει τη ζωή του.

Για να μάθεις περισσότερα για τη The 1:1 Diet και να ξεκινήσεις, μπες στο website, κάλεσε στο 212 213 4383 ή άφησε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας και ένας σύμβουλος θα σε καλέσει άμεσα για να σου πει όλα όσα θέλεις να ξέρεις.