Βρεφική επιδερμίδα: Οι ανάγκες της και τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να διαλέξεις

Η φροντίδα της επιδερμίδας ενός βρέφους, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία και την ευημερία του. Η ευαίσθητη φύση του δέρματος του μωρού, απαιτεί ειδική προσοχή και προσεκτική επιλογή προϊόντων. Βλέπεις, η επιδερμίδα σε τόσο μικρές ηλικίες, είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν των ενηλίκων. Η επιδερμίδα ενός ενήλικα, έχει εκτεθεί σε πολλαπλά ερεθίσματα (κλίμα, περιβάλλον, χημικά) και έτσι έχει μάθει να αμύνεται ενάντια σε αυτά. Το βρεφικό δέρμα από την άλλη, βρίσκεται σε ένα μόνιμο –σχεδόν- στάδιο ανάπτυξης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι, η επιδερμίδα ενός βρέφους έχει το ένα τρίτο του πάχους της επιδερμίδας ενός ενήλικα. Ακόμα, η βρεφική επιδερμίδα απορροφά πολύ εύκολα την υγρασία, αλλά την χάνει εξίσου εύκολα πράγμα που σημαίνει ότι αφυδατώνεται πολύ εύκολα.

moro2.jpg

Ο καθαρισμός της βρεφικής επιδερμίδας

Ο καθαρισμός και η φροντίδα της ευαίσθητης, βρεφικής επιδερμίδας, επομένως, είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ένα βασικό στοιχείο στην φροντίδα του μωρού είναι η καθημερινή καθαριότητα. Η χρήση εξειδικευμένων καθαριστικών προϊόντων, σχεδιασμένων ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών, είναι απαραίτητη. Τα απαλά καθαριστικά που δεν περιέχουν χημικά ή αρώματα όπως η κρέμα καθαρισμού La Roche-Posay Lipikar Syndet Ap+ Wash Cream είναι ιδανικά για την προστασία του επιδερμιδικού φραγμού του δέρματος του μωρού.

lipikar.png

Η κρέμα καθαρισμού La Roche-Posay Lipikar Syndet Ap+ Wash Cream είναι ουσιαστικά ένα κρεμώδες αφρόλουτρο, ιδανικό για νεογέννητα, βρέφη και κατάλληλο ακόμα και για χρήση στο τριχωτό των βρεφών, καθώς είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της νινίδας. Καθαρίζει απαλά την βρεφική επιδερμίδα όσο την θρέφει και χάρη στα συστατικά της, προστατεύει την επιδερμίδα, βοηθά στην αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ και καταπραΰνει τον κνησμό.

moro3.jpg

Η ανάγκη για ενυδάτωση

Η ενυδάτωση, είναι το «κλειδί» για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας γενικά, αλλά και ειδικότερα της βρεφικής που έχει αυξημένες ανάγκες και ευαισθησίες. Το δέρμα ενός μωρού -όπως αναφέραμε νωρίτερα- απαιτεί προσοχή και εξειδικευμένα προϊόντα. Η λεπτή φύση του βρεφικού δέρματος το καθιστά πιο επιρρεπές στην απώλεια υγρασίας, καθιστώντας την ενυδάτωση ένα σημαντικό βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας του. Σε αντίθεση με τους ενήλικες βλέπεις, τα μωρά δεν έχουν πλήρως ανεπτυγμένους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή σμήγματος, του φυσικού ενυδατικού παράγοντα της επιδερμίδας. Αυτό κάνει το δέρμα τους πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και απαιτεί την εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων για τη διατήρηση των επαρκών επιπέδων ενυδάτωσης.

lipikarap.png

Η επιλογή απαλών αλλά πλούσιων ενυδατικών προϊόντων είναι επομένως μονόδρομος. Η κρέμα La Roche-Posay Lipikar Baume Ap+M είναι μία πλούσια κρέμα ενυδάτωσης, χωρίς άρωμα, κατάλληλη ακόμα και για το ατοπικό έκζεμα, η οποία καταπραΰνει άμεσα το ξηρό δέρμα του μωρού, μειώνει τον κνησμό και προστατεύει για τυχόν υποτροπές. Ακόμα, χάρη στα συστατικά της, θρέφει το δέρμα και επανορθώνει -με τη σειρά της- τον επιδερμιδικό φραγμό. Είναι άρα ένα απαραίτητο βήμα για την καθημερινή φροντίδα του βρεφικού δέρματος, καθώς ικανοποιεί τις ανάγκες του και το «θωρακίζει» ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες.

moro4.jpg

Καθημερινές, ιδιαίτερες ανάγκες

Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος του μωρού. Η χρήση πάνας αλλά και έκτακτες ανάγκες όπως ένας μικροτραυματισμός ή ένα τσίμπημα, απαιτούν τη δική τους φροντίδα. Για αυτές τις ανάγκες, το La Roche-Posay, Cicaplast Baume B5+ είναι ιδανικό. Πρόκειται για μια αναπλαστική κρέμα πολλαπλών χρήσεων, εμπλουτισμένη με την δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος, προσφέρει άμεση ανακούφιση και ανάπλαση στην ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα. Είναι αυτό που χρειάζεται το δέρμα του μωρού κατά την αλλαγή της πάνας, αλλά και σε κάθε άλλη έκτακτη περίπτωση, αφού καταπραΰνει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα.

cicaplast.png

Ανακεφαλαιώνοντας, η φροντίδα του δέρματος του μωρού είναι εξαιρετικά σημαντική. Επιλέγοντας προσεκτικά προϊόντα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών, και τηρώντας τις σωστές πρακτικές φροντίδας, μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας να παραμείνει υγιές και να αναπτυχθεί σωστά. Πλάι μας σε κάθε βήμα έχουμε άλλωστε τη La Roche-Posay, το brand που συνιστούν οι δερματολόγοι και οι παιδίατροι.

Αναζήτησε και τα 3 προϊόντα καθώς και όλη τη γκάμα της La Roche-Posay στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy.