ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι διαφορετικό έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό στέβια;

Γιατί πολλοί είναι κατά της ζαχαρίνης; Τι διαφορά έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό στέβια; είναι μερικά από τα ερωτηματικά που κυριαρχούν σε θέματα διατροφής και ειδικότερα όταν έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Τι διαφορετικό έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό στέβια;

Την απάντηση, για το τι διαφορετικό έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό στέβια, δίνει η Βιολέττα Τζεμολλάρι Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr:

Η ζαχαρίνη είναι η παλαιότερη από τις μη θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες. Η ζαχαρίνη παράγεται από μια ουσία, τη μεθυλανφραμιλάση, η οποία βρίσκεται φυσικά στα σταφύλια. Είναι τριακόσιες φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και έχει μεγάλη διάρκεια. Επειδή αφήνει ελαφριά μεταλλική γεύση στο στόμα, πολλοί δεν την προτιμούν. Επίσης, η ζαχαρίνη δε μεταβολίζεται στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, ενώ αποβάλλεται από τα ούρα. Επίσης, δεν αποθηκεύεται στους σωματικούς ιστούς.

Η στέβια είναι το μόνο φυσικό γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης με μηδέν θερμίδες. Είναι κατάλληλο για τους διαβητικούς, είναι 150-300 φόρες πιο γλυκιά από τη κοινή ζάχαρη, όχι μόνο δε βοηθάει στην ανάπτυξη βακτηρίων στα δόντια, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στη καλή υγειά των ούλων.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε ποια είναι η νέα μεταβολική δίαιτα restart και ξεχάστε κάθε περιττό κιλό που σας ενοχλεί

Το γλυκαντικό που έχει μηδέν θερμίδες και ρίχνει την αρτηριακή πίεση