ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποια είναι η νέα μεταβολική δίαιτα restart και ξεχάστε κάθε περιττό κιλό που σας ενοχλεί

Το καλοκαίρι αποτελεί την ομορφότερη εποχή του χρόνου. Καλύτερη διάθεση, λιγότερο άγχος, αλλαγή παραστάσεων και φυσικά οι διακοπές συνοδεύουν τα καλοκαιρινά χαρακτηριστικά μίας «δημιουργικής» ανεμελιάς. Τα ρούχα γίνονται πιο ελαφρά και βέβαια γίνονται πιο κοντά. Το γεγονός αυτό για κάποιους μπορεί να τους αγχώνει ιδιαίτερα, αφού θα αποκαλύψει έντονα τις ατέλειες του σώματος και θα τις καταστήσει περισσότερο ευδιάκριτες. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που τους απασχολούν διάφορα τοπικά σημεία του σώματος και ειδικά η συγκέντρωση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς.

Δείτε ποια είναι η νέα μεταβολική δίαιτα restart και ξεχάστε κάθε περιττό κιλό που σας ενοχλεί

Η Νέα Μεταβολική Δίαιτα “Restart” ξεχωρίζει για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους. Βασίζεται στην περίφημη Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC και διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει. Σκοπός της είναι η επανεκκίνηση του μεταβολισμού ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνων όπου παρουσιάζεται αποδιοργανωμένος. Βασική φιλοσοφία της Νέας Μεταβολικής Δίαιτας “Restart” είναι η θωράκιση της υγείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περισσότερο ενεργού μεταβολισμού. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά θα βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό.

Με απλά λόγια, πρώτα θα πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το βιολογικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένο μεταβολικό προφίλ (δηλαδή περισσότερες βιολογικές καύσεις) με επακόλουθο την μείωση του σωματικού βάρους, χωρίς φαινόμενα στέρησης και πείνας. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει έντονα τη μεταβολική λειτουργία. Ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να διεξάγει τις απαραίτητες για τη ζωή βιολογικές καύσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός συρρικνώνει στα ελάχιστο τους βιολογικούς του ρυθμούς με αποτέλεσμα την καταρράκωση του μεταβολικού ρυθμού. Στην περίπτωση αυτή το καθαρό αποτέλεσμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδυναμία απώλειας σωματικού βάρους και στη χειρότερη η θεαματική αύξησή του.

bigstock Female Became Skinny And Weari 7401139

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια που παρακολουθώ στενά το χώρο της διατροφικής επιστήμης, ομολογώ ότι τον τελευταίο καιρό έχω εντυπωσιαστεί από τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες επιστημονικές ανακαλύψεις για το ρόλο και τη σημασία των διατροφικών συστατικών στη διαμόρφωση της ανθρώπινης υγείας.

Για παράδειγμα, τελευταία ερευνητικά δεδομένα επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της βιταμίνης D σχεδόν στο σύνολο των λειτουργιών που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία. Ανάλογες ανακαλύψεις συμβαίνουν καθημερινά και επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην αποκατάσταση των μεταβολικών φθορών που δημιουργούνται από διάφορα χρόνια προβλήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αντιοξειδωτικές ουσίες συνεισφέρουν στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού και μίας καλύτερης υγείας.

Η βασική συνθήκη της επιτυχημένης εφαρμογής της Νέας Μεταβολικής Δίαιτας “Restart” είναι η πιστή τήρηση της εποχιακής διαθεσιμότητας των τροφίμων που απλόχερα μας προσφέρει κάθε περίοδο η φύση. Το γεγονός αυτό σημαίνει υψηλότερη πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιούν την οξείδωση λίπους. Το αποτέλεσμα είναι να διαπιστώσετε σε όλα τα σημεία του σώματός σας διαφορά και να αποκτήσετε τη σωματική κατάσταση που επιθυμείτε.

11a7ead64ae0e2d3f1090a0d56a8626b XL

Η φιλοσοφία της Νέας Μεταβολικής Δίαιτας “Restart” περιλαμβάνει τον κατάλληλο γευστικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών, μαζί με τα διάφορα άλλα θρεπτικά πλεονεκτήματα των τροφίμων. Είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια!

TIP: Μαζί με κάθε μεσημεριανό να πίνετε πριν και μετά 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύσεις μανταρίνι - πορτοκάλι, πράσινο τσάι με λεμόνι - μελισσόχορτο, πράσινο τσάι με φράουλα-cupcake.

Πάρτε μία γεύση από την μεταβολική δίαιτα Restart που προτείνει ο διατροφολόγος κ. Δημ. Γρηγοράκης

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 6-8 ανάλατα αμύγδαλα & 4 βερίκοκα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ψαρονέφρι ψητό 1 μερίδα & Χόρτα βραστά & 4-6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση φράουλα - cupcake.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι 2% & 10 κεράσια & κανέλα

ΒΡΑΔΥ: Τονοσαλάτα με λίγο λάδι

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη, 1 ροδάκινο, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 ροδάκινο

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μπιφτέκια ψητά 1 μερίδα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι & Ελιές 8 μέτριες. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 Μπανάνα & 1 γιαούρτι με κανέλα

ΒΡΑΔΥ: 1 Γιαούρτι 2% & 4κ.σ.δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη & 3 Καρύδια & 10 Αμύγδαλα & Κανέλα.

e4c6225ba527c54c1339f4967f68b7fb XL

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 2 ρυζογκοφρέτες & 1κ.γ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 4 Βερίκοκα & 10 Αμύγδαλα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Φακές 1 μερίδα & Τυρί φέτα 1 μερίδα & Ελιές 8 μέτριες Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 3 καρύδια

ΒΡΑΔΥ: Ομελέτα (2 αυγά, λαχανικά, λίγο λάδι) & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο (1 φέτα τυρί light, 1 φέτα γαλοπούλα με ελαιόλαδο), Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 φέτα ανανά & καρπούζι

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ψάρι ψητό 1 μερίδα & ψητά λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι) & 4-6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση λεμόνι - μελισσόχορτο.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ξηροί καρποί με σταφίδες 1 χούφτα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΒΡΑΔΥ: Ντάκος (Κρητικό παξιμάδι) & Ντομάτα με λίγο λάδι & Τυρί φέτα & Κάπαρη

747baf843d4efd194cab421ffdb73222 XL

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & 1κ.γ.ταχίνι με μέλι, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 ροδάκινο & 10 Αμύγδαλα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ζυμαρικά Ολικής με κιμά 1 μερίδα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι & Τυρί ½ μερίδα τριμμένο. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 10 κεράσια & 3 Καρύδια

ΒΡΑΔΥ: Σαλάτα εποχής με Σολομό & λίγο λάδι

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με 1 κ.γλ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη & 1 ποτήρι γάλα 1,5 %, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 3 βερίκοκα & 10 κεράσια

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Κοτόπουλο ψητό 1 μερίδα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι & Ελιές 8 μέτριες. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση φράουλα -cupcake.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι & κανέλα

ΒΡΑΔΥ: Αραβική πίτα Ολικής με τυρί & γαλοπούλα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα & 4κ.σ. δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη, 1κ.γ. κότζι μπέρι Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 10 κεράσια & 10 Αμύγδαλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Συκώτι ψητό & 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & Σαλάτα μαρούλι ρόκα & 4 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση λεμόνι - μελισσόχορτο.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 φέτα πεπόνι & 1 γιαούρτι με κανέλα

ΒΡΑΔΥ: Τοστ με μαύρο ψωμί, φέτα, ελιές & ντομάτα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Διαβάστε ακόμη:

Ο καφές περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ακόμη και από φρούτα και λαχανικά

Επέμβαση απώλειας βάρους: Πόσο βοηθά η βιταμίνη D και γιατί είναι ιδανική εποχή το καλοκαίρι;

Εθισμός στη ζάχαρη: Πώς βοηθά η βαριατρική χειρουργική

Οι 9 καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για απώλεια βάρους