ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα των βιταμινών για να χάσετε τα κιλά του χειμώνα

Η Άνοιξη ήρθε και οι περισσότεροι ανησυχούμε για μία ακόμη φορά για τα παραπανίσια κιλά του Χειμώνα.Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που τους απασχολούν διάφορα τοπικά σημεία του σώματος και ειδικά η συγκέντρωση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς.

Η δίαιτα των βιταμινών για να χάσετε τα κιλά του χειμώνα

Η Δίαιτα των Βιταμινών ξεχωρίζει για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους. Βασίζεται στην περίφημη Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC και διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει. Σκοπός της είναι η επανεκκίνηση του μεταβολισμού ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνων όπου παρουσιάζεται αποδιοργανωμένος. Βασική φιλοσοφία της Δίαιτας των Βιταμινών είναι η θωράκιση της υγείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περισσότερο ενεργού μεταβολισμού.

Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά θα βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό. Με απλά λόγια, πρώτα θα πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το βιολογικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένο μεταβολικό προφίλ (δηλαδή περισσότερες βιολογικές καύσεις) με επακόλουθο την μείωση του σωματικού βάρους, χωρίς φαινόμενα στέρησης και πείνας. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει έντονα τη μεταβολική λειτουργία.

Ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να διεξάγει τις απαραίτητες για τη ζωή βιολογικές καύσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός συρρικνώνει στα ελάχιστο τους βιολογικούς του ρυθμούς με αποτέλεσμα την καταρράκωση του μεταβολικού ρυθμού. Στην περίπτωση αυτή το καθαρό αποτέλεσμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδυναμία απώλειας σωματικού βάρους και στη χειρότερη η θεαματική αύξησή του.
Προς την κατεύθυνση αυτή, οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες συνεισφέρουν στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού αλλά και μίας καλύτερης υγείας.

ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

Η φιλοσοφία της Δίαιτας των Βιταμινών περιλαμβάνει τον κατάλληλο γευστικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών, μαζί με τα διάφορα άλλα θρεπτικά πλεονεκτήματα των τροφίμων. Είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια! Ιδού λοιπόν το μενού σας...

bigstock healthy eating dieting veget 91674092

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 6-8 ανάλατα αμύγδαλα & 4 βερίκοκα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ψαρονέφρι ψητό 1 μερίδα & Χόρτα βραστά & 4-6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση φράουλα - cupcake.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι 2% & 10 σταφύλια & κανέλα
ΒΡΑΔΥ: Τονοσαλάτα με λίγο λάδι & Κρητικό παξιμάδι χωρίς αλάτι

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη, 1 ροδάκινο, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 Αχλάδι
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μπιφτέκια ψητά 1 μερίδα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι & Ελιές 8 μέτριες. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 Μπανάνα & 1 γιαούρτι με κανέλα
ΒΡΑΔΥ: 1 Γιαούρτι 2% & 4κ.σ.δημητριακά ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη & 3 Καρύδια & 10 Αμύγδαλα & Κανέλα.

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 2 ρυζογκοφρέτες & 1κ.γ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 Μήλο & 10 Αμύγδαλα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Φακές 1 μερίδα & Τυρί φέτα 1 μερίδα & Ελιές 8 μέτριες Πριν και μετά το μεσημεριανό:1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 3 καρύδια
ΒΡΑΔΥ: Ομελέτα (2 αυγά, λαχανικά, λίγο λάδι) & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο (1 φέτα τυρί light, 1 φέτα γαλοπούλα με ελαιόλαδο), Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 φέτα ανανά & καρπούζι
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ψάρι ψητό 1 μερίδα & ψητά λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι) & 4-6 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση λεμόνι - μελισσόχορτο.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ξηροί καρποί με σταφίδες 1 χούφτα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης
ΒΡΑΔΥ: Ντάκος (Κρητικό παξιμάδι χωρίς αλάτι) & Ντομάτα με λίγο λάδι & Τυρί φέτα & Κάπαρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & 1κ.γ.ταχίνι με μέλι, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 ροδάκινο & 10 Αμύγδαλα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ζυμαρικά Ολικής με κιμά 1 μερίδα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι & Τυρί ½ μερίδα τριμμένο.Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση μανταρίνι - πορτοκάλι.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 10 Σταφύλια & 3 Καρύδια
ΒΡΑΔΥ: Σαλάτα εποχής με Σολομό & λίγο λάδι

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με 1 κ.γλ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη & 1 ποτήρι γάλα 1,5 %, Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 3 Σύκα & 10 Φουντούκια
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Κοτόπουλο ψητό 1 μερίδα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι & Ελιές 8 μέτριες. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση φράουλα -cupcake.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι & κανέλα
ΒΡΑΔΥ: Αραβική πίτα Ολικής με τυρί & γαλοπούλα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα & 4κ.σ. δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτισμένα σε πρωτεΐνη, 1κ.γ. σταφίδες Καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 10 Σταφύλια & 10 Αμύγδαλα
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μπριζόλα άπαχη ψητή 1 μερίδα & 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & Σαλάτα μαρούλι ρόκα & 4 ελιές. Πριν και μετά το μεσημεριανό: 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύση λεμόνι - μελισσόχορτο.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 φέτα πεπόνι & 1 γιαούρτι με κανέλα
ΒΡΑΔΥ: Τοστ με μαύρο ψωμί, φέτα, ελιές & ντομάτα & Σαλάτα εποχής με λίγο λάδι

*TIP: Μαζί με κάθε μεσημεριανό να πίνετε πριν και μετά 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύσεις μανταρίνι - πορτοκάλι, πράσινο τσάι με λεμόνι - μελισσόχορτο, πράσινο τσάι με φράουλα-cupcake.

Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD , Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα κάψετε 126 θερμίδες σε 1 ώρα χωρίς να κουραστείτε καθόλου!



Το λαχανικό που «καίει» διπλάσιες θερμίδες απ’ όσες δίνει!

Ανάγκες σε θερμίδες ανά φύλο, ηλικία και σωματική δραστηριότητα (γραφήματα)

Οκτώ θρεπτικές τροφές με ελάχιστες θερμίδες