ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Demo ΑΒΕΕ: Πρόγραμμα Υποτροφιών & πρακτικής άσκησης σε νέους επιστήμονες

H Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO με τη δυναμική της ανάπτυξη, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, στηρίζοντας τη νέα γενιά και βοηθώντας την καταπολέμηση του brain drain.

Demo ΑΒΕΕ: Πρόγραμμα Υποτροφιών & πρακτικής άσκησης σε νέους επιστήμονες

Ενδεικτικά το 25% του υπάρχοντος προσωπικού της εταιρείας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη DEMO, ενώ η επιχείρηση απορροφά μεγάλο αριθμό επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια και συμμετέχει συστηματικά σε ημερίδες σταδιοδρομίας για νέους.

Στο πλαίσιο της στήριξης της νέας γενιάς επιστημόνων, η DEMO δημιουργεί το 2018 έναν νέο θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης. Συγκεκριμένα, νέοι απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.ά) θα μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από την δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία. Οι Υποτροφίες και οι δυνατότητες Πρακτικής θα δίνονται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και άλλα κριτήρια, όπως οι προσωπικοί στόχοι και τα επιτεύγματα των υποψηφίων. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του site της εταιρείας και σε ειδικό link που θα δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η DEMO ABEE συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας που οργανώνει κάθε χρόνο ο καθηγητής ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος και η ομάδα του.

Από τις 9 έως και τις 11 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 8ο Πανόραμα παρακολούθησαν 5.500 νέοι, οι οποίο είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 73 θεματολογίες από 214 εισηγητές. Στα πάνελ της διοργάνωσης η DEMO είχε δύο συμμετοχές: Στο πάνελ με θέμα την «απασχόληση στον φαρμακευτικό κλάδο», την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Παρετζόγλου, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης, ενώ στο πάνελ με θέμα «τι ζητά ή αγορά εργασίας σήμερα» συμμετείχε ο κ. Θ. Μυτιληναίος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τέλος, και εφέτος θα διοργανωθεί Business Day στις εγκαταστάσεις της DEMO τον Μάιο, όπου 25 νέοι απόφοιτοι θα ενημερωθούν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανώτερα και ανώτατα στελέχη.

Σχετικά με τη DEMO ΑΒΕΕ

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενεσίμων σκευασμάτων στη χώρα μας και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Έχει πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Με τρεις παραγωγικές μονάδες έκτασης 45.000m2, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 862 άτομα, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 84 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.

STAND DEMO ABEE

Διαβάστε ακόμη:

DEMO ABEE: Συνεργασία με πολυεθνική για 50 εκατ. αμπούλες & 182 νέες εγκρίσεις διεθνώς

Φτωχότερη κατά 1.700 θέσεις εργασίας η φαρμακοβιομηχανία



ΣΕΒ & ΙΟΒΕ βλέπουν βελτίωση της οικονομίας - Αυτό θα αποτυπωθεί στους Έλληνες & στις επιχειρήσεις;

Αγωνία ΣΦΕΕ για το 2018: Το τέλος της Επιτροπείας θα φέρει άραγε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;