ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τα τρία συστατικά που εξαλείφουν εγγυημένα τις ρυτίδες

Στην μάχη με τα σημάδια που αφήνει στην επιδερμίδα μας ο χρόνος, αυτά τα τρία συστατικά είναι τα καλύτερά μας όπλα.

Τα τρία συστατικά που εξαλείφουν εγγυημένα τις ρυτίδες

Ρετινόλη

Τονώνει/ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και περιορίζει την υπέρχρωση του δέρματος. Βοηθάει τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν πιο γρήγορα, διατηρώντας τους πόρους καθαρούς και αποτρέποντας την ξηρά, "θαμπή" εμφάνιση της γηρασμένης επιδερμίδας. Η χρήση ρετινόλης μπορεί να κάνει τα καφέ στίγματα να "ξεθωριάσουν" μετά από περίοδο 4-6 εβδομάδων και τις ρυτίδες του προσώπου να μειωθούν μετά από 8-12 εβδομάδες, σύμφωνα με την δρ sana Sachs, δερματολόγο του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Βιταμίνη C

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και απαλύνει τα σημεία του δέρματος που έχουν διαφορετικό χρωματικό τόνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να κάνει το δέρμα φαίνεται πιο μαλακό και λείο. Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV. Επίσης έχει την ιδιότητα να λειτουργεί επικουρικά στην δράση των αντηλιακών, επιμηκύνοντας τον χρόνο που μας προστατεύουν, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Άλφα υδροξυοξέα (Alpha Hydroxy Acids - AHA)

Τα AHA έχει αποδειχτεί ότι λειτουργούν ως ισχυροί παράγοντες απολέπισης, σπάζοντας τον δεσμό των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και του "φρέσκου" δέρματος που υπάρχει από κάτω. Όσο το "νεκρό δέρμα" συσσωρεύεται στην επιδερμίδα, τόσο περισσότερο σκούρο τόνο έχει και τόσο λιγότερο αντανακλά το φως του ήλιου. Ορισμένα προϊόντα του εμπορίου αναγράφουν στην ετικέτα ότι περιέχουν AHA, αλλά μπορείτε επίσης να ψάξετε για την ένδειξη "γαλακτικό οξύ" ή "γλυκολικό οξύ", τα οποία είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μορφές των άλφα υδροξυοξέων.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 "must" για νεανική επιδερμίδα!

Αυτές είναι οι τροφές που αυξάνουν το κολλαγόνο στον οργανισμό σας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το γονίδιο της αντιγήρανσης