ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Η διατροφή σύμμαχος της νεότητας!

Γνωρίζουμε πως είμαστε ό,τι τρώμε και έπειτα από ενδελεχείς έρευνες καλό θα ήταν να αναφέρουμε πως ένας από τους καθρέφτες των διατροφικών μας συνηθειών είναι η επιδερμίδα μας.

Η διατροφή σύμμαχος της νεότητας!

Πλέον, πλειάδα βιταμινών και ιχνοστοιχείων έχουν περάσει κάτω από το μικροσκόπιο των επιστημόνων όχι μόνο ως σύμμαχοι στη διατήρηση της νεότητας που αντανακλά το δέρμα, αλλά και ως δραστικές ουσίες ιατρικών καλλυντικών.

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, κινητοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύουν την ελαστικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας όπως η βιταμίνη Ε, που τη βρίσκουμε κυρίως στο ελαιόλαδο, στο σιτάρι, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά και στα πράσινα λαχανικά. Η αλληλεπίδρασή της με τη βιταμίνη C παρέχει έντονη φωτοπροστατευτική δράση.

Επίσης, φυσικό προστατευτικό ρόλο έχουν τα φλαβονοειδή που βρίσκουμε στο τσάι, στις φράουλες, στα κρεμμύδια, στα μήλα, στα σταφύλια, στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στις μπανάνες, στις πατάτες και στο κόκκινο κρασί.

Ως πολύτιμες διατροφικές χημικές ενώσεις προβάλλονται και τα Ω3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Κοινές τροφικές πηγές τους είναι τα ιχθυέλαια, τα θαλασσινά με υψηλή περιεκτικότητα λίπους όπως ο σολομός και οι ρέγκες. Επίσης, απαλότητα στην επιδερμίδα χαρίζουν ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και το τονωτικό δίδυμο ψευδαργύρου και σιδήρου.

Άλλες τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά είναι τα πράσινα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, τα παντζάρια, τα πορτοκάλια και συνίσταται η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων λαχανικών (μία μερίδα = 30 γρ.) και φρούτων τη μέρα. Προτιμήστε να καταναλώνετε κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και ρεσβερατρόλη, ισχυρά αντιοξειδωτικά, πολύτιμα για την επιδερμίδα.