ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Μυστικά αντιγήρανσης για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Δεκάδες προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αφορά υπόσχονται άμεση αντιμετώπιση των ρυτίδων, των κηλίδων και της χαλάρωσης του δέρματος.

Μυστικά αντιγήρανσης για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Αρκετά από αυτά όμως δεν είναι ενδεδειγμένα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και ξηρότητα.

Αν και η περίοδος προσαρμογής για ένα νέο προϊόν είναι περίπου δύο εβδομάδες, είναι πιθανό το δέρμα να μη «συνηθίσει» ποτέ.

Δείτε ποιοι είναι οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αναζητήσετε.

1. Ρετινόλη + υαλουρονικό οξύ

Η ρετινόλη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και διευκολύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, κάνοντας το δέρμα να μοιάζει πιο σφριγηλό και νεανικό. Σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ, προλαμβάνονται ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως η ξηρότητα, το κοκκίνισμα και το ξεφλούδισμα.

2. Κοζικό οξύ + εκχύλισμα γλυκόριζας

Ο συνδυασμός των δύο συστατικών είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση των κηλίδων. Το κοζικό οξύ και το εκχύλισμα γλυκόριζας είναι δύο αποτελεσματικά συστατικά που δεν επιβαρύνουν το ευαίσθητο δέρμα.

3. Ορός αντιοξειδωτικών ουσιών

Οι ελεύθερες ρίζες διασπούν το κολλαγόνο της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να επιταχύνει η διαδικασία της γήρανσης. Ο συμπυκνωμένος ορός με αντιοξειδωτικές ουσίες απορροφά τις ελεύθερες ρίζες προτού αυτές προκαλέσουν βλάβες στο DNA.