ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι 4 τροφές που σας βοηθούν να μοιάζετε ξεκούραστοι!

Τέλος στα κουρασμένα μάτια και τη χλωμή επιδερμίδα με μια επίσκεψη στην... κουζίνα!

Οι 4 τροφές που σας βοηθούν να μοιάζετε ξεκούραστοι!

Είναι γνωστό πως η διατροφή μας αποτελεί ισχυρό «όπλο» υγείας, η οποία αντανακλάται στην εμφάνισή μας.

Ειδικότερα μετά από μια κουραστική μέρα και μια νύχτα με λιγοστό ύπνο, οι παρακάτω τροφές είναι απαραίτητες για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ευεξία και λάμψη.

1. Σολομός

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που παρέχει έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση κι έτσι καταπολεμούν τους ερεθισμούς και κάνουν το δέρμα να μοιάζει πιο λείο. Παρέχει επίσης ασταξανθίνη, συστατικό που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

2. Καρύδια Βραζιλίας

Είναι καλή πηγή ενός μεταλλικού στοιχείου που ονομάζεται σελήνιο, το οποίο βοηθά να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του δέρματος και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

3. Σπανάκι

Περιέχει πολύτιμη βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ώστε το δέρμα να παραμένει λείο και σφριγηλό. Το σπανάκι έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κι έτσι βοηθά το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο.

4. Ακτινίδιο

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, το ακτινίδιο βοηθά να αντιμετωπιστούν φλεγμονές στο σώμα, να προληφθεί ο σχηματισμός των ρυτίδων και να αντιμετωπιστεί η ξηρότητα του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Το απλό τρικ για να μην αποθηκεύονται οι υδατάνθρακες ως λίπος

Άνοια: Τα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον εγκέφαλο

Με αυτή τη διατροφή θα διώξετε τις τοξίνες