ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Μετά το botox, ήρθε το plexr, η επανάσταση στην... αναίμακτη χειρουργική

Μετά το botox και τα νήματα, τo plexr αναδεικνύεται ως πιο hot τάση στη λεγόμενη «soft surgery» (γνωστή και ως αναίμακτη χειρουργική). Μάλιστα πιθανόν να βραβευτεί στην Αγγλία ως το πιο καινοτόμο μηχάνημα της χρονιάς.

Μετά το botox, ήρθε το plexr, η επανάσταση στην... αναίμακτη χειρουργική

Αυτά τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι ειδικοί σε συνέντευξη τύπου χθες, ενόψει του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την αισθητική ιατρική, και αναμένεται να είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με επίκεντρο την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην Αισθητική Ιατρική και στην Αναίμακτη Χειρουργική «soft surgery».

«O όρος αναίμακτη χειρουργική (soft surgery) αναφέρεται στην εφαρμογή μεθόδων, για την αφαίρεση ή για τη διόρθωση αντιαισθητικών ανωμαλιών του προσώπου ή του σώματος, οι οποίες προϋποθέτουν μόνο την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με επάλειψη. Πρόκειται για σπουδαία και καινοτόμο εξέλιξη στην ιατρική επιστήμη, με βασικό πλεονέκτημα την αποφυγή χειρουργικής τομής κατά την εκτέλεση επεμβάσεων» εξήγησε ο Πρόεδρος της Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής SAMNAS, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Λέκτορας Αισθητικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Camerino, κ. Σωτήρης Γ. Τσιούμας.

Στη συνέντευξη τύπου απηύθυναν χαιρετισμό και οι: Παξιμαδάκη Χαρά Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Λαγογιάννη Ειρήνη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Γκελέκη Σταματίνα Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Παπαποστόλου Απόστολος Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Ζωγραφάκη Ειρήνη Πλαστικός Χειρουργός, Γεωργιάδης Νικόλαος Καθηγητής Οφθαλμολογίας, Αντιπρόεδρος SAMNAS, Γεωργιάδου Ειρήνη Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Μις Ιλίνκα Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Διευθύντρια Οφθαλμοπλαστικού τμήματος Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Ντούντας Ιωάννης Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Οφθαλμοπλαστικός και Καραναστάσης Δημήτρης Χειρουργός Ουρολόγος, Διευθυντής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», Τσατσάκη Χριστίνα Γενικός ιατρός, Γραμματέας SAMNAS, Βλασταράκου Άρτεμις, Γενικός ιατρός, Μαρία Μις Αναισθησιολόγος, Επιμελήτρια Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ταμίας SAMNAS.

«Υπάρχουν κι άλλες καινούριες μέθοδοι, όπως βλεφαροπλαστική χωρίς χειρουργείο, αναίμακτο λίφτινγκ χωρίς χειρουργείο και άλλες. Το plexr και το vibrance, που ανήκουν στη soft surgery, είναι μηχανήματα μοναδικά στον κόσμο και, επιπλέον, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι τεχνικές της κρίσης, μιας και αποτελούν μια από τις οικονομικές λύσεις στην Αισθητική Ιατρική. Μάλιστα γίνονται, ήδη, σε 38 κράτη και τα κάνουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων, μετά από εκπαίδευση» τόνισαν οι ειδικοί.

Στο Συνέδριο καταξιωμένοι ομιλητές, ανάμεσα τους καθηγητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, θα μοιραστούν τις τελευταίες εξελίξεις στην Αισθητική Ιατρική, καλύπτοντας θέματα που αφορούν σε καινοτόμες τεχνικές, που εφαρμόζονται σε πρόσωπο και σώμα και που σηματοδοτούν μία νέα εποχή σε έναν επιστημονικό τομέα, όπως ο συγκεκριμένος, ανοικτό σε προκλήσεις.. Το επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ομιλιών και workshops, έχοντας ως κύριο στόχο την ενημέρωση της Αισθητικής Ιατρικής και τις καινοτόμες τεχνικές που τη χαρακτηρίζουν.

Η SAMNAS (Εταιρεία Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής) αποτελεί μία νεοσυσταθείσα επιστημονική εταιρεία, της οποίας βασικός σκοπός είναι να συμβάλει στην επιστημονική, τεχνική και πολιτισμική ανάπτυξη της αισθητικής ιατρικής, σε διάφορους τομείς της, με ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις μη αιμορραγικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των αναίμακτων χειρουργικών επεμβάσεων αυτού του είδους.

Διαβάστε ακόμη:

«Μαγικός» ορός εξαφανίζει ρυτίδες και σακούλες σε 1 λεπτό! (βίντεο)