ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Χυμός αλόης: Πόσο αποτελεσματικός είναι στην αντιγήρανση της επιδερμίδας;

Όσοι ασχολούνται με την ομορφιά και την ευεξία, υποστηρίζουν ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός πράσινου χυμού αποτρέπει τη γήρανση της επιδερμίδας.

Χυμός αλόης: Πόσο αποτελεσματικός είναι στην αντιγήρανση της επιδερμίδας;

Η νέα τάση ακούει στο όνομα «χυμός αλόης» και στις ευεργετικές του ιδιότητες ορκίζονται πολλοί διάσημοι, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Ο χυμός αλόης είναι διαφανής με ελαφρώς ξινή γεύση και προέρχεται φυσικά από το φυτό αλόη.

Παρότι κανένας χυμός και καμία τροφή δεν έχει τη μαγική ικανότητα να αλλάξει την επιδερμίδα, υπάρχει κάποια επιστημονική βάση σε ότι αφορά τα οφέλη από την κατανάλωση χυμού αλόης. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες B, C και Ε, αλλά και φολικό οξύ, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, η υγεία του οποίου αντανακλάται συχνά στο δέρμα.

aloe

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν έχετε τάση ξηροδερμίας ή άλλα δερματικά προβλήματα, όπως ψωρίαση, μπορείτε να βοηθήσετε την επούλωση του οργανισμού από μέσα, επιλέγοντας αντιφλεγμονώδεις τροφές, όπως ο χυμός αλόης.

Είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές για την επιδερμίδα ελεύθερες ρίζες (ήλιος, ατμοσφαιρική ρύπανση κλπ.).

Πριν πέσετε όμως με τα μούτρα στην κατανάλωση χυμού αλόης, πρέπει να γνωρίζετε το εξής: Παρά την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση χυμού αλόης, μπορεί να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας σας.

«Δεν επηρεάζει άμεσα το δέρμα σας, αλλά οτιδήποτε βελτιώνει τη γενική υγεία σας θα μπορούσε να βελτιώσει την εμφάνισή σας», επισημαίνει η Rebecca Kazin, MD, του Ινστιτούτου Δερματολογικής Χειρουργικής Laser στην Ουάσιγκτον.

Μην καταναλώνετε χυμό αλόης αν παίρνετε φάρμακα για προβλήματα του πεπτικού, διαταραχές του αίματος ή διαβήτη, καθώς η αλόη μπορεί να προκαλέσει αραίωση του αίματος και πτώση των επιπέδων σακχάρου στους διαβητικούς.

Εάν επιλέξετε να βάλετε τον χυμό αλόης στη ζωή σας, προτιμήστε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας από βιολογική αλόη, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε επίσης:

Αλόη: Επτά χρήσεις υγείας & ομορφιάς

Αλόη: Ποιο είδος της βοηθάει και πού