ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ρυτίδες: Η μία και μοναδική ουσία στην οποία «ορκίζονται» οι δερματολόγοι

Όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από τον βαθμό φιλαρέσκειας, πανικοβάλλονται μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης, δηλαδή οι ρυτίδες.

Ρυτίδες: Η μία και μοναδική ουσία στην οποία «ορκίζονται» οι δερματολόγοι

Τότε ξεκινά η αναζήτηση των πιο αποτελεσματικών προϊόντων ή μεθόδων για την εξαφάνιση ή έστω τη μείωσή τους.

Η σύγχρονη κοσμετολογία έχει πολλά να προτείνει για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Όλοι οι δερματολόγοι όμως, συμφωνούν σε μία ουσία: τη ρετινόλη.

Τι είναι η ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι το πιο μελετημένο συστατικό για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος, σύμφωνα με τον Joshua Zeichner, διευθυντή καλλυντικών και κλινικών ερευνών στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Τα ρετινοειδή, ο γενικός όρος για όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαχιστοποιούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα ρετινοειδή είναι δοκιμασμένα σε πραγματικές συνθήκες και από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την πρόληψη και θεραπεία των ρυτίδων.

Έχουν επίσης ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Εκτός από τη συμβολή τους στην αντιγήρανση, μικραίνουν τους πόρους και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής. Παράλληλα, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και προλαμβάνουν τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας.

antiaging

Ο τύπος της ρετινόλης που προτιμούν οι περισσότερες επιδερμίδες

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το ρετινοϊκό οξύ (παράγωγο της βιταμίνης Α), είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφ’ όρου ζωής.

Τα προϊόντα με ρετινοϊκό οξύ χρησιμοποιούνται κατά της φωτογήρανσης, του μελάσματος και των κηλίδων λόγω ηλικίας ή του ήλιου.

Τι πρέπει να προσέξετε

Το ρετινοϊκό οξύ είναι πολύ ισχυρή ουσία και τα ρετινοειδή γενικά, είτε τα χρησιμοποιείτε ως μη συνταγογραφούμενα, είτε σας τα συστήνει ο δερματολόγος, μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα, ξηρότητα και ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική μετά τη χρήση του αντιρυτιδικού προϊόντος με το ρετινοϊκό οξύ για να προλάβετε ή να μειώσετε τον ερεθισμό.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ποσότητα ίση με το μέγεθος μπιζελιού και κατά προτίμηση βράδυ παρά βράδυ και στη συνέχεια, όταν η επιδερμίδα σας το συνηθίσει, μία φορά την ημέρα.

Εάν η επιδερμίδα σας εξακολουθεί να είναι ερεθισμένη, εφαρμόσετε τη ρετινόλη πάνω από την κρέμα νυκτός.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Τροφές για φυσικό... λίφτινγκ; Και όμως υπάρχουν!

Βιταμίνη Α: Σε ποιες τροφές βρίσκεται & πόση χρειαζόμαστε ανά ηλικία

Τα 4 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να παραλείπεις μετά τα 40