ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι αντιγηραντικές τροφές που πρέπει να καταναλώνουν οι άνω των 40 (βίντεο)

Oι τροφές που βάζουμε στο πιάτο μας έχουν ορατές συνέπειες στην επιδερμίδα και στην ικανότητά της να καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης.

Οι αντιγηραντικές τροφές που πρέπει να καταναλώνουν οι άνω των 40 (βίντεο)

Ορισμένες τροφές επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας γιατί πυροδοτούν δύο συγκεκριμένες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό:

- Το οξειδωτικό στρες, το οποίο προκαλείται όταν οι ελεύθερες ρίζες, που παράγονται από ορισμένες τροφές, βλάπτουν το DNA και τις κυτταρικές μεμβράνες, υπερτερούν σε αριθμό από τα γνωστά μας αντιοξειδωτικά, τα μόρια που προστατεύουν τον οργανισμό. Αυτό συμβαίνει όταν ακολουθείται μια διατροφή που δεν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά στοιχεία και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

- Η γλυκοζυλίωση, μια σχετικά περίπλοκη χημική αντίδραση που συχνά προκαλείται από διατροφή πλούσια σε σάκχαρα και πρωτεΐνες και αλλοιώνει τις μεμβράνες των κυττάρων της επιδερμίδας.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ποιες τροφές έχουν αντιγηραντική δράση και πρέπει να καταναλώνονται συχνά, ειδικά από όσους είναι πάνω από 40:


Διαβάστε επίσης:Η διατροφή αντιγήρανσης που σώζει από την αρθρίτιδαΟι 10 κορυφαίες τροφές που φρενάρουν τη γήρανση (φωτο)Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυτές είναι οι 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν (εικόνες)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ