Η εμμηνόπαυση επηρεάζει την επιδερμίδα μας: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η εμμηνόπαυση μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό μας, καθώς η διαταραχή των επιπέδων των ορμονών μας επηρεάζει μια σειρά από όργανα και λειτουργίες. Η επιδερμίδα μας είναι ένα από τα στοιχεία του εαυτού μας που βλέπουμε να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά το πέρας της και χρειάζεται εκ μέρους μας μια πιο επισταμένη, ιδιαίτερη και στοχευμένη φροντίδα.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και η εμφάνισή τους όμως δεν μας κάνουν «λιγότερο» γυναίκες, ούτε μας αποκλείουν από ένα μέλλον που μπορεί -και θέλουμε- να είναι θηλυκό: Πράγματι, οι γυναίκες σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας ό,τι χρειαζόμαστε για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και ειδικά την επιδερμίδα μας, καθώς η σειρά bioten NUTRICALCIUM, διαθέτει την τεχνολογία και τα συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν ουσιαστικά και άκρως αποτελεσματικά.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης εμφανίζονται διαφορετικά σε κάθε γυναίκα – είναι όμως αναπόφευκτο πως θα εμφανιστούν. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι της κάθε μίας από εμάς να τα αντιμετωπίσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο, με τον τρόπο που επιλέγουμε και μας ταιριάζει περισσότερο.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα μας κατά την εμμηνόπαυση

Εξετάζοντας αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει στην επιδερμίδα μας καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ραγδαίες μεταβολές των ορμονών μας προκαλούν μείωση στην παραγωγή κολλαγόνου, σμήγματος και ελαστίνης. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα μας αλλάζει σημαντικά, παρουσιάζοντας απώλεια στο υποδόριο λίπος, ενώ καταγράφεται ελάττωση της ελαστικότητας του δέρματος, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία και την εμφάνισή του.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές αυτές στα επίπεδα των ορμονών μας μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία, σημάδια, ρυτίδες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται ακόμα και ακμή. Η μείωση των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, για παράδειγμα, οδηγεί σε ξηρότητα και κνησμό ενώ η απώλεια υγρασίας και κολλαγόνου δημιουργούν ρυτίδες και κάνουν τις φλέβες πιο εμφανείς. Παράλληλα, οι ρυτίδες μας γίνονται εντονότερες στο ξηρό δέρμα, την ώρα που η ενυδάτωση γίνεται επιτακτική και πολύ σοβαρή υπόθεση.

GUNAIKA-MESHS-HLIKIAS.jpg

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στο δέρμα μας

Κατά την εμμηνόπαυση λοιπόν έχουμε ένα δέρμα που εμφανίζει ιδιαίτερη ξηρότητα και ρυτίδες, κατά βάση. Η άμεση απάντηση, αυτή που κάθε γυναίκα γνωρίζει, είναι πως χρειαζόμαστε ενυδάτωση εις βάθος. Σήμερα όμως, η τεχνολογία που ενσωματώνεται στα προϊόντα περιποίησης προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες, μια σειρά από επιλογές για να αντιμετωπίσουμε την ξηρότητα και τις ρυτίδες, πολύ πιο αποτελεσματικά.

Η σειρά bioten NUTRICALCIUM έχει δημιουργηθεί ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και περιέχει συστατικά, συνδυασμένα με τον κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη τεχνολογία ώστε να βοηθήσουν την επιδερμίδα μας, αλλά και εμάς τις ίδιες ώστε ακόμα και σε αυτή τη φάση, στην εμμηνόπαυση, να αναδείξουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δρουν αντιγηραντικά, ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και στη µετά εµµηνόπαυση φάση, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των αλλαγών που εμφανίζονται στο δέρμα λόγω της ορμονικής γήρανσης, καθώς ενδυναμώνει και θρέφει την επιδερμίδα.

Τα συστατικά που κάνουν τη διαφορά στην περιποίηση του δέρματος

Αυτό που κάνει σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα είναι το ασβέστιο που περιέχει η σειρά bioten NUTRICALCIUM, το οποίο ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και προωθεί την αναγέννηση του δέρματος.

Επίσης, διαθέτει βιταμίνη Β5, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος αλλά και FemiGen+, ένα συστατικό βιοτεχνολογίας, φυτικής προέλευσης, που ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Αυτός ο συνδυασμός συντελεί στη μείωση της ξηρότητας και του βάθους των ρυτίδων, καθώς το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται ορατά και η ελαστικότητα βελτιώνεται σημαντικά, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

BIOTEN-KREMES.jpg

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση του bioten αφορά σε μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης, καθώς η NUTRICALCIUM αποτελείται από κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας και ορό ενδυνάμωσης και σύσφιξης. Έτσι, καλύπτει τις ανάγκες του ώριμου δέρματος από το πρωί μέχρι το βράδυ, με υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης αλλά και ενισχυμένη δράση, μέσω των πολύ προσεκτικά επιλεγμένων ενεργών συστατικών του.

Η εμμηνόπαυση είναι μια νέα φάση στη ζωή μας και, σε καμία περίπτωση, το τέλος μας ως γυναίκες. Με τη σειρά bioten NUTRICALCIUM μπορούμε να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας με τον τρόπο που πρέπει, ώστε το δέρμα μας να είναι υγιές και εμείς οι ίδιες να νιώθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, κάθε στιγμή!