ΥΓΕΙΑ

Τέσσερα tips για να «τιθασεύσετε» τις αλλεργίες της άνοιξης

Η άνοιξη έχει μπει πλέον επίσημα και μαζί της θα φέρει τις γνωστές και άκρως ενοχλητικές αλλεργίες. Όσοι ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από καταρροή και φαγούρα γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να οπλιστούν με τα απαραίτητα φάρμακα αλλά και με αρκετή υπομονή προκειμένου να τα βγάλουν πέρα!

Τέσσερα tips για να «τιθασεύσετε» τις αλλεργίες της άνοιξης

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, τα άτομα με αλλεργίες μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους και μερικά απλά tips ώστε να μειώσουν τη συχνότητα και την ένταση των συμπτωμάτων τους.

bigstock Allergy 81628652

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.

  1. Προβιοτικά: Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται σε προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ συμβάλλουν στην καλύτερη «ρύθμιση» του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην αντιδρά πολύ έντονα στα αλλεργιογόνα.
  2. Κομπρέσες: Ένα βρεγμένο πανί στο πρόσωπο όχι μόνο παρέχει μια καταπραϋντική αίσθηση δροσιάς αλλά παράλληλα βοηθά να απομακρυνθούν υπολείμματα αλλεργιογόνων (π.χ. γύρης) από την επιδερμίδα.
  3. Συχνή αλλαγή ρούχων: Τα υφάσματα έχουν την τάση να συσσωρεύουν υπολείμματα, τα οποία μεταφέρονται σε διάφορους χώρους και επάνω στα έπιπλα μετά την επιστροφή στο σπίτι.
  4. Ντους πριν τον ύπνο: Βοηθά να μη μεταφερθούν τα υπολείμματα στην κρεβατοκάμαρα και στο κρεβάτι, περιορίζοντας σημαντικά την έκθεση στα αλλεργιογόνα και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

Δείτε κι αυτό:

Εποχικές αλλεργίες: 7 σημάδια ότι είναι πιο σοβαρές απ’ ό,τι νομίζετε

Εποχικές αλλεργίες: Έξι παράγοντες που τις επιδεινώνουν

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ αν είστε αλλεργικοί