ΥΓΕΙΑ

Ανθρακούχο νερό: Πόσο αποτελεσματικό είναι στην αντιμετώπιση της καούρας;

Πολλοί άνθρωποι πίνουν ανθρακούχο νερό μετά από ένα πλούσιο γεύμα για να διευκολύνουν την πέψη και να ανακουφιστούν από το σύμπτωμα της καούρας.

Ανθρακούχο νερό: Πόσο αποτελεσματικό είναι στην αντιμετώπιση της καούρας;

Πρόκειται για ορθή τακτική, αφού όπως επιβεβαιώνει ιταλική έρευνα, το ανθρακούχο νερό έχει ευεργετική δράση στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Οι ερευνητές μελέτησαν 21 άτομα που έπασχαν από δυσκοιλιότητα και μια αρκετά κοινή μορφή δυσπεψίας που ονομάζεται λειτουργική δυσπεψία, κατά την οποία ο πάσχων βιώνει αίσθημα πλήρωσης του στομάχου μετά από πρόσληψη μικρής ποσότητας τροφής.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Για περίπου δύο εβδομάδες, τα μέλη της πρώτης ομάδας έπιναν ανθρακούχο νερό, ενώ τα άτομα της δεύτερης φυσικό νερό.

Stomachgas

Μετά το πέρας της έρευνας, τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας είχαν μειωθεί σημαντικά μεταξύ των ατόμων της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, παρατηρήθηκε γρηγορότερο «άδειασμα» της χοληδόχου κύστης, γεγονός που πιθανολογείται ότι συνέβαλλε ώστε το αίσθημα πλήρωσης να επέρχεται πιο αργά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο νερό μπορεί να καταπραΰνει τη δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα, χωρίς να είναι βέβαιοι αν οι ευεργετικές του ιδιότητες οφείλονται στο ανθρακικό ή στα μέταλλα που περιέχει.

Αναφέρουν επίσης ότι η κατανάλωση ανθρακούχου νερού δεν είναι πανάκεια αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται από σωστές διατροφικές συνήθειες, όπως η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών μέσω φρούτων και λαχανικών.

Διαβάστε επίσης:

Ανθρακούχο νερό: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε