ΥΓΕΙΑ

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: 6 τροφές που καταπολεμούν τα συμπτώματα

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), μια σειρά συμπτωμάτων που εκδηλώνονται πριν την περίοδο και περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες, πονοκεφάλους, μελαγχολία, άγχος και κατάθλιψη.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: 6 τροφές που καταπολεμούν τα συμπτώματα

Σε μερικές γυναίκες είναι τόσο έντονα που δυσχεραίνουν σοβαρά την καθημερινότητά τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κάποιων τροφών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Δείτε ποιες είναι:

fistikovoutiro

Φιστικοβούτυρο

Αν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης έχετε κακή διάθεση, τα φιστίκια και το φιστικοβούτυρο είναι σημαντικά για σας. Τα φιστίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης ρυθμίζοντας τη σεροτονίνη, έναν φυσικό σταθεροποιητή διάθεσης που συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Η βιταμίνη Β6 βοηθά επίσης το σώμα σας να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο. Η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου, ασβεστίου και βιταμίνης Β6 μπορεί να συμβάλλει στη μείωση ή τη διακοπή των πόνων στην κοιλιά.

beans

Χοιρινό και φασόλια

Το χοιρινό και τα φασόλια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συγκεκριμένα θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, για τις οποίες έρευνες έχουν δείξει ότι αποτρέπουν την ανάπτυξη προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ, έδιξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 1,9 χιλιοστόγραμμα θειαμίνης και 2,5 χιλιοστόγραμμα ριβοφλαβίνης καθημερινά, είχαν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Καταναλώνετε τακτικά 100 γραμμμάρια χοιρινού κρέατος σε συνδυασμό με ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα φασόλια και κρατήστε τα συμπτώματα μακριά.

spinach

Σπανάκι

Εάν υποφέρετε από ακμή που σχετίζεται με την περίοδο, είναι χρήσιμο να τρώτε περισσότερο σπανάκι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και της ξηροδερμίας, και προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Το σπανάκι είναι επίσης καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη, μειώνει κατά το ήμισυ τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως πονοκεφάλους, κράμπες, μελαγχολία και λιγούρες.

salmon

Σολομός

Ο σολομός είναι πραγματική υπερτροφή. Δίνει ενέργεια και βοηθά στη αντιμετώπιση του άγχους. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βελτιώνει τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνες Β και D, συνδυασμός που μειώνει το στρες και την ένταση.

chocolate

Μαύρη σοκολάτα

Εάν έχετε λιγούρες στην περίοδο, μπορείτε να φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση, αλλά και μαγνήσιο, που βοηθά στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της ευερεθιστότητας.

bananas

Μπανάνες

Ορισμένες γυναίκες υποφέρουν από κράμπες στην κοιλιά δύο ημέρες πριν την περίοδο. Εκείνες τις ημέρες προσπαθήστε να τρώτε 1-2 μπανάνες, οι οποίες είναι πλούσιες σε κάλιο, στοιχείο που καταπολεμά τον πόνο στην κοιλιά.

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε επίσης:

Συμπτώματα περιόδου ή ενδομητρίωσης; Πώς θα τα ξεχωρίσετε

Κράμπες στην κοιλιά: 7 αιτίες εκτός από την έμμηνο ρύση